Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 18.10.2014 11:34

Kysymys: Japaninjalopähkinä

Hyötypuutarha

Japaninjalopähkinän pähkinän käyttö ja säilytys elintarvikekäytössä?
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Japaninjalopähkinät ovat muiden jalopähkinöiden tapaan syötäviä. Niitä harvemmin kuitenkaan viljellään elintarvikekäyttöön, sillä niiden kuoren halkeaminen on heikkoa. Elintarvikekäyttöön onkin maailmalla jalostettu muita lajikkeita (mm. Juglans ailantifolia var. cordiformis eli herttajalopähkinä). Suomessa jalopähkinöitä kasvatetaan pääasiassa koristepuina.

Jalopähkinä on biologisesti ajatellen hedelmän kivi (vrt. kirsikka). Hedelmässä on kuitenkin vain ohut, raakana mehevä osa, joka pähkinän kypsyessä kuivuu pois. Pähkinät ovat hyvin rasvapitoisia, joten ne eivät säily pitkään pilaantumatta vaan härskiintyvät aika nopeasti. Pähkinöitä syödään sellaisenaan ja käytetään myös ruuanlaitossa (etenkin itämaisissa ruuissa). Japaninjalopähkinällä on pieni ydin, kovan kuoren sisällä - mutta se on maultaan makea.Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Japaninjalopähkinä":
Jäsenen J536311916 antama (18.6.2015 20:22) kommentti

Meillä on Mantsurian jalopähkinä ja se tekee tosi paljon pähkinöitä. Olisi mukava tietää miten menetellä jotta niitä saisi " syötävään kuntoon". Esim. kuinka kuivata niitä ja saako varastoitua vaikka jhoulupöytään?
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: