Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 4.8.2021 21:9

Kysymys: Herukoiden sienitaudit

Hyötypuutarha

Mistä johtuu puna-ja mustaherukoiden sienitaudit näin kuumana kesänä? Voisko olla syynä puuhakekäytävät pensaiden välillä, ei ole pensaiden alla? Voiko mustia marjoja syödä, kun lehdissä on ruostetta? Marjat näyttävät olevan Ok. Punaisissa marjoissa viat näkyvät.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuumana ja kostena kesänä sienitauditkin leviävät hyvin. Herukan ruostetta on vaikea torjua kotipuutarhassa. Parasta hoitoa on pitää kasvustot ilmavana ja lannoitus tasaisena. Kosteissa ja ylituuheissa pensaissa sienitauditkin viihtyvät hyvin.
Sienitautien itiöt talvehtivat pensaiden alle tippuneissa lehdissä. Syksyllä on hyvä haravoida tippuneet lehdet pois ja lisätä uutta katetta kerros. Katteen käyttö pensaiden alla on ihan hyvä asia.
Ruosteisen pensaan marjoja voi käyttää, tosin ne voivat olla joskus huonon näköisiä, mutta soveltuvat esim. mehun tekoon hyvin.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Herukoiden sienitaudit":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hopeakuusen uudet vuosikasvaimet pudottavat neulaset
Vajaa 50-vuotiaan hopeakuusen (Picea pungen Glauca) tämän vuotiset vuosikasvaimet ovat kesän aikana ruskettuneet erityisesti ylh&a...