Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 17.3.2015 9:28

Kysymys: Herukkapensaat entisten tilalle

Hyötypuutarha

Hei

Minulla on puutarhassani monta vanhaa Punaherukkapensasta, joista osan haluaisin korvata Mustaherukkapensailla

Ajattelin katkaista pensaat ja sen jälkeen kannonjyrsijällä poistattaisin juuret

Voinko sitten samaan paikkaan, josta vanhat pensaat on poistettu, istuttaa uudet Mustaherukkapensaat?

Terveisin Arja


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ilmeisesti kyseessä ovat todella iäkkäät pensaat, kun kannonjyrsintääkin suunnittelet. Pohjamaasta riippuen juuristo on toki saattanut levitä laajallekin alueelle ja saattaa olla että juurivesoja kaikesta huolimatta tuppaa myöhemmin pintaan (ne voi toki huoletta ajaa ruohonleikkurilla matalaksi).

Mikäli vanhat herukkapensaasi ovat olleet terveitä, niin periaatteessa ei ole estettä uusien herukkapensaiden istuttamiselle niiden tilalle. Jos kuitenkin on epäilystä siitä, että pensaita on vaivannut varistetauti tai vaikka harmaalaikku, niin kannattaa miettiä kaksi kertaa - tai ainakin puhdistaa pintamaa erityisen huolellisesti. Näiden tautien itiöt nimittäin talvehtivat maahan pudonneissa lehdissä ja karikkeessa ja saastuttaisivat uudetkin taimet. Siisti siis pintamaa huolella riittävän laajalta alueelta, lannoita ja kalkitse - ja kunnosta istutuskuoppa hyvin (lisää uutta, ravinteikasta multaa).Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Herukkapensaat entisten tilalle":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: