Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 10.9.2012 8:41

Kysymys: Halkeilevat omenat

Hyötypuutarha

Tervehdys !
Meillä on terveen oloinen, noin 5 vuotias omenapuu, joka kukki keväällä hyvin runsaasti. Onnistuneen pölytyksen johdosta se kantaa nyt runsasta satoa. Omenat ovat terveen näköisiä ja isokokoisia. Suurimmat varmaan yli 10 sm halkaisijaltaan. Suurin osa niistä on kuitenkin sisältä halki. Vian näkee kun katsoo navan kohdalta. Siinä on selvä halkeama, josta näkee omenan läpi. Halkeama on ruskea, mutta muilta osin omena on täysin terve. puu on tuottanut satoa jo aiemminkin, mutta tällaista ilmiötä siinä ei ole ollut.
Kysymys:
Vaivaakohan puuta jokin hivenainepuutos, vai onko tämän kesän kasvuolosuhteilla jokin osuus asiaan.

nimim. omenaongelma oulusta

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Omenien suuri koko ja halkeilu ovat melko varmasti seurausta kesän reippaasta kosteudesta. Puulla on vain riittänyt sitä vettä ja voimaa kasvattaa satoaan. Halkeama tosiaan ehtii vähän tummumaan ilman vaikutuksesta, mutta täsin käyttökelposia ja varmasti mehukkaita ne ovat!

Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Halkeilevat omenat":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

omena
omenat ovat kuoppaisia ja sisältä täynnä ruskeita laikkuja mikä tauti vai puutos...
Ovatko omenat käyttökelvottomia?
Talvilaadun omenat (laji ei tiedossa) ovat päällepäin hyvän näköisiä, mutta rangan kohdalta päiv&a...
Omenapuun leikkaus
Ostin 3 v sitten omenapuun ja toisen 2 v sitten. Myyjä käski leikata puun syksyllä ja pakottaa osan oksista kasvamaan alaspäin. Puut eivät ole vi...
Päärynät halkeilevat
Minulla on 4 vuotta vanha Tsisovskaja päärynäpuu ja joka vuosi hedelmät halkeilevat kaikki. Olen lukenut että syyt voi olla l...
Muumio tautia hedelmissä
Muumio tautia on nyt myös päärynöissä,ja luumuissa aikaisemmin oli vain  Samo omenassa. Onko löytynyt mit&...