Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 11.3.2015 21:23

Kysymys: Amppelimansikka

Hyötypuutarha

Laitoin kasvamaan amppelimansikkalajiketta delicia. Voisiko sen syksyllä laittaa maahan vai onko se yksivuotinen?
Siikalatva, Suomi
Älä unelmoi, vaan toteuta!
Kysymyksiä: 9 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Mansikka "Delician" F1 on melko uusi, runsassatoinen ja makeamarjainen hybridilajike. Se tuottaa useamman viikon ajan melko kookkaita, aromikkaita mansikoita. Se on monivuotinen, pensasmainen ja melko pienikokoinen (n. 20 cm), ruukkuihin ja amppeleihinkin hyvin sopiva mansikkalajike.  

Laita ihmeessä siis syksyllä maahan ja voit päästä nauttimaan sadosta parina tulevanakin kesänä! Kasvin elinkaari on noin 3 vuotta. Muista kuitenkin lopettaa lannoittaminen ajoissa ja istuttaa mansikka maahan vasta, kun se on saanut syysvärinsä. Muista kastella, jos syksy on leuto ja kuiva (ettei pääse kuivumaan). Talvisuojaus kannattaa. Amppelimansikan voit talvettaa myös kellarissa.

Delician on yleensä helppo kasvattaa ja vaatii varsin vähän huoltoa. Muiden mansikoiden tapaan Delician pitää tasaisesta kastelusta ja säännöllisestä lannoituksesta. Kasvi ei saa päästä kuivumaan etenkään raakilevaiheessa. Lannoitteena voit käyttää kastelulannoitetta. Helteisinä kesäpäivinä amppelimansikkaa kannattaa sumutella vedellä.Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Amppelimansikka":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: