Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 30.9.2020 14:3

Kysymys: Viemärin tuuletuksen asentaminen

Huvilat ja mökit

Ostin mökin, jossa on umpikaivo ja vesi-WC. Vedenpinta nousee WC:n vetämisen yhteydessä aina, mutta putki ei ole tukossa. Kyse lienee tuuletusputken puuttumisesta.

WC-istuin on aivan ulkoseinää vasten ja putki lähtee lattiasta suoraan kaivon suuntaan. Kysyisin, mitä pitäisi tehdä/hankkia jotta voisin asentaa tuuletusputken esim. seinän ulkopuolelle? Viemäriputki on 110mm ja vähän epäilen, että haaran asentaminen putkeen voi olla haastavaa ellen kaiva sitä pidemmälle auki. Onko olemassa jotain liitosta jonka voisi asentaa putken päälle ja porata esim. 50-70mm reikä viemäriputken yläosaan?
Jäsenen TI-mieskin antama (30.9.2020 20:7) kommentti

Mitä haittaa veden nousemisesta on?

Jäsenen J7654511818 antama (30.9.2020 21:15) kommentti

Ei mene tavarat yhdellä vedolla pois pöntöstä ja kun useita kertoja joutuu huuhtelemaan, umpikaivo täyttyy nopeasti. Eli huuhtelu ei ole "tehokas".

Jäsenen TI-mieskin antama (2.10.2020 20:28) kommentti

Laita seinän ulkopuolelle T-haaralla tuuletusputki. Sen voi tukea seinään ja johtaa niin ylös että hajuhaittoja ei tule. Päälle luultavasti löytyy myös "satulaliitoksia" tai sen "kätevä" tekee itse halkaisemalla T-haaran.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kaivoon pitäisi saada tuuletusputki kaivon ilmatilasta ulos.  Kaivossa on todennäköisesti valmis lähtö tuuletusputkelle.  Jos lähtö  joudutaan tekemään, niin llitoksen tulee olla vesitiivis.  Muuten kaivo on sateen jälkeen täynnä sadevettä, eikä enää toimi wc-säiliönä ennen tyhjennystä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Viemärin tuuletuksen asentaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: