Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 24.6.2014 9:30

Kysymys: Romahtaneiden betoniportaiden korjaaminen

Huvilat ja mökit

1952 rakennetun hirsitalon eteisen ja makuuhuoneen alla on kellaritila. Kellariin menee betoniset kierreportaat eteisestä ja ne ovat romahtaneet ehkä kolmannesta portaasta lähtien ylhäältä katsottuna (kuvassa siis portaat menevät talon nurkan kohdalla). Onko tuo korjattavissa ja miten, vai olisiko viisainta täyttää koko kellari esim. lekasoralla? Varsinaisesti tuolla tilalla ei ole käyttöä eli siinä mielessä täyttäminen olisi mahdollista mutta mitä siinä kannattaa ottaa huomioon?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Romahtaneet betoniportaat

Kuvan ja rakennusajan mukaan sodanjälkeen on ollut kaikesta pula ( kuten sementistä) ja tällaisella säästöbetonilla valetut portaat ovat nyt murentuneet ajan saatossa. Kaikkihan on korjattavissa ja uusittavissa, mutta tarve ja kustannus ratkaisee.
Purkaisin betoniportaat pois, puhdistaisin ja sepelöisin kellaritilan lattian, tekisin painekyllästetystä puusta tikasportaat. Malleja löydät googlettamalla ja tekisin kellariluukkuun filmivanerista + finfoamlevystä lämpöeristetyn kannen, jonka voisit jopa saranoida. Ainahan sitä voi tarvita viileätä säilytystilaa mökillä. Lecasora maksaa 1000 l säkeissä n. 120€/säkki, joten siitä voit kellarin tilavuuden mukaan laskea täyttökustannuksen. Minusta erittäin kallis ratkaisu. Voit myös täyttää kuivalla ns. salaojahiekalla ja valaa lämpöeristetyn betonikannen. Minusta em. kunnostus voisi olla paikallaan, koska kellari on jo valmiina.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Romahtaneiden betoniportaiden korjaaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: