Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 6.7.2020 22:46

Kysymys: Mummolan haju

Huvilat ja mökit

Miksi kukaan ei osaa kertoa sitä tosiasiaa, että mikä saa aikaan mummon mökin hajun. Olen vieraillut kolmessa talossa ja vesivahinkoja ei ole ollut. Talossa tuoksuu vanhalle. Asukkailla ei ole minkäänlaisia oireita. Kuntoarvioijat sanovat, että on niin monta vaihtoehtoa. No miksei niitä syitä löydy? Taitaa olla vain rahastusta koko homma. Ei tilastoja löydy netistä. Selitellään liian paljon.
Jäsenen J102745699 antama (8.7.2020 6:56) kommentti

Olisi kiva tietää, mitä yhteisiä rakenteita näissä taloissa on? Esimerkiksi, mitä lämmöneristettä on käytetty yläpohjassa?

Jäsenen ve8751KI antama (9.7.2020 15:51) kommentti

Ky5, voisiko kyseessä olla TETRAKLOORIANISOLI? Hajukynnys on niin matala että sitä ei voi mitata, noin neljä nanogrammaa. 

Jäsenen J11623512216 antama (9.7.2020 20:58) kommentti

Googlaa vaikka Asumisterveysliitto ja ” Mummon mökin haju”. Siinä on kerrottu mistä on kyse.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäinen asia, joka tulee hoitaa, on riittävän ilmanvaihdon hoitaminen, ensiarvoisen tärkeää on hallitusti johtaa tarvittava korvausilma suoraan ulkoa.
Alipaine huonetiloissa aiheuttaa saattaa aiheuttaa korvausilman tulevan rakenteista josta vanhahtava haju saattaa johtua.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Mummolan haju":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen JP  antama (9.7.2020 19:46) kommentti

HeiSuuri syy on mummolan tuoksuun seinissä ja katoissa käytetty huokolevy...t. Jari Peltola

Puh. 0503803360

jari.peltola@il

mastointisalminen.fi


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Korianteri ja karhunvatukka
Päivää!Korianteria tuppaa menemään nykyään melkein joka ruokaan ja kalliiksihan se tulee kaupasta haettuna. Mulla on etupihalla eritt&#...
Allergikolle huonekasveja
Kyselisin mitkä huonekasvit sopivat allergiselle/haju/homeyliherkälle ihmiselle? Sellaisia kasveja jotka pystyisi kasvattamaan esim.ruukkusorassa/normaali soras...