Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 28.5.2020 17:24

Kysymys: Mökin vajonnut keskusmuuri

Huvilat ja mökit

Kyseessä on 1966 rannan kivikon päälle, 40-90cm betonipaaluille rakennettu 34m2 mökki. Mökin keskusmuuri on vajonnut n. 10 cm ja lattia sen mukana. Muuri on kooltaan n. 1x2m ja siinä on kolme hormia. Hormeista vain yksi on käytössä valurautakaminalle. Onko muuta vaihtoehtoa, kuin purkaa ainakin lattiapinnan yläpuolinen osa muurista ja rakentaa uusi sekä nostaa vajonnut lattia oikealle tasolle? Ryömintätilaa muurin ympärillä n 60cm. Voiko betonipilareita jotenkin lyhentää niin, että lattia tulee suoraan?Kysyy mökin mies
Jäsenen TI-mieskin antama (29.5.2020 19:21) kommentti

Oletko harkinnut vain lattian oikaisemista sekä tarvittaessa uusien reikien tekoa hormiin ja turhien sulkemista?

Paljon helpompaa ja turvallisempaa kuin betonipilareiden lyhennys. Voi olla yllättävän vaikeaa rälläköidä pilareita lyhemmäksi kun mökki on koko ajan päällä, voi jopa tulla isompia vahinkoja.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Olettaisin, että muuri on painumisensa painunut lopulliseen olatilaansa 54 vuoden aikana, joten en suosittele purkutoimia, sillä siinä voi vioittua jäljelle jätettäväksi aiottu hormi sekä mahdollinen palomuuri myös ja niiden korjaamiseen kuluu aikaa. Betonipilareita voi lyhentää piikkaamalla tai katkaisemalla rälläkällä, jossa on kivilaikka. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Mökin vajonnut keskusmuuri":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Jättitatar
Mökin pihassa kasvaa jättitatar ja nyt kysymys kuuluukin että miten sitä leikataan näin talven jälkeen? Voiko pieniä uusi alkuja siirt&...