Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 8.4.2014 9:23

Kysymys: Ilmalämpöpumppu

Huvilat ja mökit

Hei! Onko järkevää hankkia ilmalämpöpumppu L-muotoiseen 90 m2 huoneistoon missä on 4 huonetta? N. 100 vuotta vanhassa  hirsirakenteisessa talossa on sähköpattereilla toimiva ylläpitolämpö ja yksi takka ja keittiöhella joita lämmitetään kun käydään mökillä. Sähkönkulutus on 5000-6000 kwh vuodessa.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmalämpöpumppu on oiva ratkaisu suorasähkölämmitteisissä taloissa, talon muoto ja pumpun tuottaman lämmön jakaantuminen tulisi olla optimaallinen. Kun sähkön kulutus lämmitykseen on pieni, kuten tapauksessasi, laitteiston takaisinmaksuaika on useita vuosia eikä näin ollen ole kannattava investointi.
Mikäli kuitenkin kesäaikana tarvitsisit viilennystä huonetiloihin ilmalämpöpumppu tarjoaa sen mahdollisuuden ja hankintaa voi pitää tarpeellisena.
HS

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Ilmalämpöpumppu":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: