Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 7.8.2020 12:38

Kysymys: Helpoin ja halvin tapa uusia kesämökin ulkoseinä.

Huvilat ja mökit

Kaikissa esittä'männe seinärakenteissa on mahdottomia ohjeita. Minun RT-korttien mukaan rakennetut seinät ovat täynnä hiiriä ja niiden pissaa. Rakenteet kyllä ovat olleet kuivina eikä hohetta esiintynyt. Rakenteiden tuuletuksesta on hoidettu hyvin. Myyrät ja hiiret tykkäävät villoista ja styroksin nakertavat minuutissa pois. Tiivisteenä esim. ikkunapokissa polyuretaanin nakertavat läpi minuutissa ja tykkäävät siitä. Maahan ulottuvaan kovaan styroksiin pesivät valtavat sokerimuurahaispesät. Hiiret näyttävät myös tulevan seiniin kattoreunen aukkojen kautta koska kiipevät hyvin ulkoseinällä 

Pitää uusia villat jotenkin. Mikä paperimassalevy sopisi parhaiten. Eristys on ollut 7,5 cm lasivillaa. Ja siinä on jätetty 2,5 cm tuuletusrako. Ulkopaneeli on pidetty hengittävänä maalin valinnassa.Ovatko paperimassalevyt boorikyllästetyt ja paras ehdotus esim. 7,5 cm paksuus.? Seinätolpat ovat 10 cm.

Suljetaanko alareunan ja yläreunan aukot vaakapalkilla ja tuulettuuko seinä riittävästi silloinkin. Sisäseinä on ollut lastulevyä. Hiiret nakertavat ilomielin tuulensuojalevyt ja paperit mössöksi. Hiiret tulevat seiniin 6 x 10 mm reijistäkin kuten seinäpaneelien urakohsista lattareunassa.Rakenteissa on pyritty lähes ilmaisiin ratkaisuihin koska rahaa ei ole ollut edes ruokaan.Rakennus on ollut hyvin lämmin pakkasellakin, mutta talvikäyttö rajoittuu yhteen viikkoon kymmenssä vuodessa. Lämmitys pienellä Porin matilla. Ei siin kannata suunnitella lämmitettäväksi eritstyksen kansa. Lyhytaikainen käyttö sallii minkätahansa teholämmityksen 7 päivän aikana 360000 päivan ajasta. Kohrteessa ei ole sähköä, eikä haluta. kohteessa ei ole vettä. Yhteys tieltä kestää yli tunnin ja rakennusmateriaali on kannettava paikalle. Kohteeseen on kuljettava mustikkapensaiden läpi jyrkkää mäkeä ilman polkua tai tietä. työntekijöiden palkkaaminen osoittautui hirveän kalliiksi joten työ on sovittava perhejäsenten tehtäväksi.Mustan pellin käyttö kuumailmalaitteena , tai mustan  verhon käyttö ison eteläikkunan sisäpuolella hoitaisi talvella talon kuivattamisen. Tuuletus isoilla aukoilla lattian reunassa ja koton reunassa jolloin nouseva sisäilma kiertää tehoikkasti.Talon käytön ollessa pari 14 päivää 360 päivästa tekee sähkön ostaminen alueelle hyvin, hyvin kalliiksi koska laskut tulevat ympäri vuoden vaikkei kukaan ole paikalla. Eli sähköverkkoon ei missään tapauksessa kannata liittyä. Ympäröivää luontoa aijotaan rekisteröidä yksityiseksi suojelualueekdi jotta vältettäisiin veroja 20 vuodeksi. Metsää ja putavaraa on aivan liikaa. Sopisi jopa veneen kuljettammiseen höyrykoneella.Kysymällä monelta naapurilta ilmenee ettei kukaan ole saanut hiiret ja myyrät estetty. Ne hakeutuvat taloihin ankertamalla reijän yhteen kohtaan ja leviävät sisäkautta kaikkii kohtiin. Onko tähän olemssa yleinen ratkaisu. piipijät eivät ole tehokkaita. ?
Jäsenen TI-mieskin antama (8.8.2020 19:48) kommentti

Kevytsoraharkko taitaa olla ainoa edullinen eriste jota eivät heti nakerra pois.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymyksesi on sen verran monitahoinen ja reunaehtoja sisältävä, että tällä palstalla ei ole mahdollista antaa vastausta. Voit toki laittaa yksityiskohtaisimpia kysymyksiä, jolloin myös vastaaminen on mahdollista.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Helpoin ja halvin tapa uusia kesämökin ulkoseinä.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Uuden pihan nurmikko
Uuden talomme pihalle oli kylvetty viime elokuussa nurmikko. Rikkakasvit olivat vallanneet pihan ennen kylvöä ja ruohonsiemen oli  kylvetty rik...