Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 3.3.2014 19:6

Kysymys: ei otsikkoa

Huvilat ja mökitPeruskorjaan vanhaa kesähuvilaa,  lattiat auki, seinät ja katto, eristeet pois!  Hiiret tehneet tehtävänsä eristeisiin!

Tein uuden sokkelin ja anturan ja routaeristykset maaperään.

Mökki talvet kylmillään, miten jatkossa kannattaisiko pitää muutama aste lämpöä?

Remontoin ensin sisäpuolellta uudet villat, onko parocin punaraita sopiva eriste, kestääkö miten ilman kosteuden vaihtelua?mikä on paras höyrynsulku muovi vai paperi?

Jätetäänkö ilmarako sisäpanelien ja höyrynsulun väliin niin katossa kuin seinissä, eli ruodelautojen verran n.22mm, onko merkitystä. Lämpöeristys seinissä nyt 100mm , mietinnässä lisäys 50mm sisä tai ulkopuolelle, myös ulkovuoraus menee uusiksi lähivuosina, tuulensuoja levy+ulkovuorilaudoitus+ilmaraot!

Miten rossipohjan teko onko tuulensuojalevy hyvä aluslevynä laudoilla tukien ja sitten eristeet, tuleeko höyrynsulkua vai ponttilaudat suoraan villan päälle?Millä aineella savupiipun korjaus ja pinnoittaminen paras tehdä, käykö saneerauslaasti, entä rappaus yläpohjassa, vaikuttaako jos kylmillään talvet, pysyykö maalit pinnassa?Näihin kaipaisin asiantuntijan neuvoja!

 
Kysyjä Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 25 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kesähuvilassa kannattaa pitää peruslämpö päällä, sillä se estää rakenteiden kostumisesta johtuvia vaurioita. Parocin mineraalivilla on sopiva eriste, jos haluat sitä käyttää. Höyrynsulkuna pitää käyttää sitä tarkoitusta varten valmistettua muovikalvoa, ei tavallista muovikalvoa.
Sisäpaneloinnissa pesu- ja saunatiloissa pitää paneloinnin taakse tehdä tuuletusväli esim. 22x 45mm rima siten, että vaakarimaan tehdään rakokatkoksia, jotta ilma kiertää esteettä ylös. Katoissa ja seinissä muissakin tiloissa jättäisin tuuletusvälin, jossa on helppo kuljettaa sähköasennuskaapelit höyrynsulun ja paneloinnin välissä siten, että kaapeloinnit ovat piilossa, eivätkä pääse kuumenemaan liikaa.
Ulkolaudoituksen uusinnan yhteydessä asenna se 50mm lisälämmöneriste ulkopuolelle seinärakennetta.
Asenna rossipohjan alapintaan keitusementtilevy, sillä hiiret ja muut jyrsijät nakertavat tavalliseen tuulensuojalevyyn kulkureikiä. Asenna lattialaudoituksen alle höyrynsulku.
Ylimääräiset raot pitää tukkia tiheän metalliverkon avulla, näin estetään tuota jyrsijöiden joukkoa etenemästä rakenteisiin.
PN
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / ei otsikkoa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: