Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 2.8.2022 13:12

Kysymys: Alushuovan tarve

Huvilat ja mökit

Teetämme kattoremontin 70-luvun pyöröhirsimökkiin, jossa on jyrkkä katto, joka jatkuu loivempana terassin päällä.Olen pyytänyt tarjoukset kahdelta yritykseltä.

Toinen tarjous käsittää nämä:

uusi tiivissaumakate, pohjahuopa K-MS 170/3000, pintahuopa K-PS 170/5000 tai vastaavat.Toinen yrittäjä sanoo, ettei pohjahuopaa tarvittaisi, kun käytetään katteena rullahuopaa. Onko näin?Onko palahuovassa ja rullahuovassa eroja kestävyydessä?
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmeisesti toine tarjoaja tarjoaa vain uutta pintahuopaa vanhan päälle. Toiseen taas kuuluu molemmat huovat, mutta kysymyksestä ei selviä, kuuluuko vanhan katteen purku tarjoukseen. Purkaminen on aika työläs ja hankalaa jätettä tuottava vaihe, joten se on syytä selvittää. Molempien tarjoajien kanssa on siis työn sisältö selvitettävä ensin, jotta vertailua voi tehdä. Palahuovan ja rullahuovan kestävyydessä ei ole eroja, kun vain tuoteluokka on sama.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Alushuovan tarve":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Pinokkio antama (3.8.2022 0:58) kommentti

Molemmissa tarjouksissa on huomioitu vanhan huovan purkutyö. Katossa on hyvin todennäköisesti myös kosteusvaurioita, joiden korjaus on sovittu tuntityönä.
Minua kiinnostaa siis, tarvitaanko alushuopa rullahuovan alle, kun vanha kate puretaan. Kosteusvaurion takia joudutaan ehkä uusimaan myös kattorakenteita.Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: