Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 19.12.2021 14:55

Kysymys: Viherseinä kerrostalohuoneistoon

Huonekasvit

Olen pitkään haaveillut viherseinästä kerrostalohuoneistossa. Haaveillun viherseinän koko on aika suuri 4mx2m ja tutkittuani kaupallisia vaihtoehtoja totesin että ne on suunnattu yrityksiä kvarten ja ne ovat aivan liian kalliita kuluttajille. Tämän jälkeen olen suunnitellut ”do it yourself” viherseinää, mutta automatisoitu kastelujärjestelmä ja vesivahinko riskia arvelluttavat suunnitelmien toteuttamista. Siksi olen alkanut miettiä vaihtoehtoa jossa köynnöskasvit muodostaisivat viherseinän. Haluasin tietää onko esim. metalliverkkotukirangan avulla mahdollista kasvattaa tiheä köynnöskasviviherseinä ja jos on niin mitkä kasvit soveltuisivat tähän. Viherseinä on eteläisten ikkunoiden vieressä, mutta luulen että kasvilamput olisivat silti tarpeen asentaa tasaisesta seinän yläosaan.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Viherseinän voi varmaan rakentaa metallitukiverkonkin avulla. Kasveille pitää kuitenkin saada rakennettua seinään kasvualusta, oman valinnan mukaan joko multa,kiviperäinen aines tai vesi. Kasveille voi upottaa seinään ruukut tai esim.kasvipussit, joihin kasvit istutetaan. Erilaisia kasveja voi kokeilla seinälle, mutta esim. herttaköynnösvehka ja kultaköynnös ovat hyviä kasveja, joilla saadaan aika nopeasti seinään peittävyyttä. Kasvivaloja on hyvä pitää ainakin talviaikaan. Valoa vaativat kasvit kannattaa istuttaa seinän yläosaan ja varjoisammassa paikassa viihtyvät kasvit seinän sivulle tai alaosaan.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Viherseinä kerrostalohuoneistoon":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: