Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 19.1.2012 13:12

Kysymys: Vihannespunkit parvekkeen vitsauksena

Huonekasvit

Hei,

ilmeisesti olen saanut sitkeän vihannespunkkitartunnan parvekekasveihini. Ajattelin kysyä,
auttavatko Provado- tai Blusana-puikot niihin? Auttaisiko vuoden viljelylakko vihannespunkkien nitistämiseen parvekkeelta? Voivatko ne tulla resistenteiksi mäntysuopaliuokselle?

Olen hävittänyt kaikki kasvit, joissa näkyi punaisia talvehtivia vihannespunkin munia.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mäntysuopaliuos ei tosiaan tunnu oikein punnkeihin tehoavan, eikä Provadollakaan ole kovin hyviä kokemuksia saatu. Blusana-puikot sopivat myös multaviljelyssä käytettäviksi ja niillä on ollut hyvä vaikutus punkkien torjunnassa. Se on riittävän pitkävaikutteinen tuhoamaan myös muna-asteella olleet tihulaiset. Myös ihan perus-Raid on saanut kehuja punkkien torjunnassa. Muistathan että punkit viihtyvät ja lisääntyvät kuivassa ja lämpimässä - pyri siis ainakin lisäämään ilmankosteutta vesiastioilla ja sumuttamisella. Voit myös käyttää kasvit suihkussa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Vihannespunkit parvekkeen vitsauksena":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Norfolkinaraukaria paleltui
Hei! Minulla on (oli?) huonekuusi/Norfolkin araukaria huonekasvina, ostin sen marraskuun alussa Se pärjäsi kerrostaloasunnossa lasitetun parvekkeen oven ed...
Echinocactus grusonii - anopinjakkaran hoito?
Olen jo kahteen kertaan yrittänyt saada anopinjakkaran viihtymään, mutta kummallakin kerralla kasvi kuoli. Pidän sitä kesät eteläparvek...