Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2015 9:12

Kysymys: Verililjan talvetus

Huonekasvit

Miten verililjan saisi parhaiten talvetettua? Lämpötila, muut olosuhteet?
Hämeenlinna, 
Kysymyksiä: 11 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Verililjapuu (Cordyline fruticosa) on aivan tavallinen huonekasvi, vaikka se on yleistynyt myös kesäkukkaistutuksissa. Alkujaan kasvi on trooppisesta Aasiasta ja Polynesiasta, joten se viihtyy normaalissa huoneenlämmössä ja valoisassa (ei paahteisessa) paikassa. Etenkin talvisin ilmankosteus on kuitenkin sille hieman liian kuivaa, joten kasvia kannattaa sumutella silloin tällöin (eikä sijoittaa lämmönlähteen läheisyyteen). Talvella pintamullan on hyvä antaa kuivahtaa kasteluiden välillä, vaikka kesällä kasvi vaatiikin paljon vettä. Paha kuivuminen ruskettaa helposti lehtien kärjet ja reunat sekä kaljuunnuttaa kasvin alaosan. Liika märkyys voi kuitenkin mädännyttää juuret.Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Verililjan talvetus":
Jäsenen Aarnisaarni antama (9.10.2015 11:53) kommentti

Kiitos! Enpä tullutgooglanneeksi verililjapuulla...
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kesäkukkien talvetus
Hei, onnistuuko Lumihiutaleen ja Keijunmekon talvetus n. +12c autotallissa jossa on pienet ikkunat, ja leikkaanko ne jo syksylla vai miten....