Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 14.5.2013 14:45

Kysymys: Valkotupsukki

Huonekasvit

Yritän pelastaa valkotupsukkia. Jäljellä kaksi pientä lehteä, jotka ovat ok. Ilmeisesti viihtyy vähällä kastelulla. Mikä on istutussyvyys yms. tärkeä tieto?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Toivottavasti onnistut piristämään valkotupsukkiasi. Tämä vanha huonekasvi tuntuu olevan melko harvinainen tänä päivänä. Toisaalta luulen että kasvisi on vasta vain heräilemässä uuteen kasvukauteen... Talvella tämä sipulikasvi pitää tosiaan lepoaikaa ja silloin sitä kastellaan niukasti (myös viileämpi paikka suotava) - kasvuaikana kastelu saakin sitten olla ihan reilua. Tupsukki viihtyy kesällä kuivassa huoneilmassa, aurinkoisessa ja jopa paahteisessa paikassa. Valkotupsukin pienen nyrkin kokoiset sipulit ovat osittain mullan pinnalla - ja lehtiä siinä on yleensä vain 3-5 kpl. Kesällä tosiaan kastelu saa olla reilua ja kasvin voi viedä myös ulos (suojeltava etanoilta). Valkotupsukki vaatii vain kaliumlannoitusta - ja lehtien kellastumista loppukesällä voi vauhdittaa kastelun vähentämisellä. Valkotupsukki on hyvä muutaman vuoden välein vaihtaa soransekaiseen kompostimultaan (ruukkua ei tarvitse vaihtaa). Huonosti voiva valkotupsukki kasvattaa runsaastikin sivuversoja; hyvinvoiva ei niitä tee. Sivuversojen lisäksi valkotupsukkia voi lisätä lehtipistokkaista. Linkistä näet mitä Puutarha.netin Kasvikortistossa kerrotaan valkotupsukista...

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Valkotupsukki":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: