Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 27.5.2022 20:1

Kysymys: Tuntematon viherkasvi

Huonekasvit

Mikä viherkasvi? Ostin taimen marketista. Ruukussa oli nimenä Pteris cretica. Ei vastaa kuvauksia, ei varmaankaan ole mikään saniainen. Lehti on täysikarvuisena kova, noin 20 cm, varreltaan karvainen.  Osa lehdistä aivan eri muotoisia, pieniä. Nousevat nystyistä juurakossa.  Lehdissä ei itiöpesäkkeitä.

Millaiset hoito-ohjeet? Olen kokeillut kuivahkoa ja kosteaa multaa, mutta lehdet käpristyvät. Millainen kasvualusta olisi sopiva?  Sietääkö kalkkipitoista vettä? Entä valo- ja lämpöolosuhteet?

Haluaisin tämän menestyvän, koska lehdet ovat todella kauniit, tumman vihreät, himmeän kiiltävät, 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Sisäkasvit eivät ole osaamisalueemme ytimessä, sillä käsittelemme tällä palstalla puutarha-asioita. Arvelemme kuitenkin kyseessä olevan mahoniasaniaisen (Cyrtorium falcatum). Saniaisten tapaan se pitänee kosteasta kasvualustasta ja korkeasta ilmankosteudesta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Tuntematon viherkasvi":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä kasvi?
Miten kyseistä kasvia hoidetaan?...
Mikä viherkasvi?
Mikä viherkasvi on nimeltään? Hoito-ohjeet?...
Tuntematon kasvi
Lehtikaalen siementen mukana kaalipenkkiin on kasvanut minulle tuntematon kasvi. Kasvattaa vielä kovasti lehtiä ja alkaa olla 70cm korkea. Maun perustee...