Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 11.6.2013 8:16

Kysymys: Traakkipuu ruskistuu

Huonekasvit

Tuoksutraakkipuuni lehdet ruskistuvat, niihin ilmestyy ruskeita laikkuja. Onko kyseessä jokin tauti vai vääränlaiset ympäristöoö´losuhteet ? Kasvi on aikalailla varjossa, voiko olla valon puute ?

raija myohanen

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ruskeat laikut voivat tosiaan kertoa valon puutteesta, sillä tuoksutraakkipuukin viihtyy parhaiten puolivaloisassa paikassa. Toinen laikkujen aiheuttaja tosin on liikakastelu. Etenkin kirjavalehtiset tuoksutraakkipuut pitävät tasaisesta märkyydestä, mutta liika on kuitenkin niillekin liikaa (altakasteluruukkukin saa kuivahtaa välillä). Saattaa laikkuja aiheuttaa toki kuivuus tai auringonpoltekin (tässä tapauksessa tuskin aiheuttajana).

Varmuuden vuoksi kannattaa vilkaista myös lehtien alapinnat tuholaisten varalta. Jos vähänkin epäilyttää, niin pyyhi lehdet vaikka laimealla toluliuoksella.

Toivottavasti keksit syyn, mikä kasviasi kiusaa. Onneksi kyseessä on yleensä vain esteettinen vaiva ja kasvuolosuhteita parantamalla siitä pitäisi päästä eroon.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Traakkipuu ruskistuu":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: