Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 29.11.2013 9:8

Kysymys: taatelipalmu kuivahti

Huonekasvit

Hei!

40cm korkea Taatelipalmu on päässyt kuivahtamaan. Voiko mikään enää pelastaa sitä?

Sen keskeltä tuleva uusi verso näyttää kellastuneelta ja kuolleelta, mutta sivulla olevat vanhemmat lehdet ovat osittain vielä tummanvihreitä. Latvoissa lehdet ovat kuin suppuun menneitä, mutta tummanvihreitä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Yrittää aina kannattaa; tarkemmin kasviasi näkemättä emme voi kuin rohkaista. Taatelipalmu on kyllä melko kestävä kuivahtamisen suhteen, joten toivotaan parasta. Pistäpä nyt aluksi taatelipalmusi hetkeksi kunnon uppokasteluun...

Taatelit pitävät siitä, että niille annetaan aina kerralla runsaasti vettä - ja kasteluiden välillä niiden mullan annetaan kuivahtaa kunnolla. Taatelit viihtyvät parhaiten kapeassa ja normaalia korkeammassa ruukussa. Etenkin talvella liian kuiva huoneilma voi kuivattaa lehtien kärjet. Sumutus auttaa. Talvella myös hieman viileämpi (10-15 astetta) paikka olisi etenkin kanarian- ja välimerentaatelille mieleen. Pikkutaateli menee huoneenlämmössäkin.

Linkissä lisää Välimerentaatelista...Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / taatelipalmu kuivahti":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: