Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 25.11.2013 13:47

Kysymys: syklaami

Huonekasvit

siirsin tässä ennen pakkasia syklaamit sisälle ne innostu kovasti kukkimaan kun poistin vanhoja kukkia niin yhteen oli kasvanut pompula oletin sen siemenkodaksi olen antanut sen olla niin kauan että varsi alkoi lakastumaan kun nyt aukaisin siellä oli tahmaisen keskustan ympärillä vaaleanruakeita siemeniä siinä neljäkymmentä ajattelin kokeilla ne kylvää kysyisin tarvitseeko ne kylmäkäsittelyn,pitääkö niitä kuivata vai suojella kuivumiselta ja mikä olisi sopiva kylvöajankohta tiedosta kiitollinen
Jäsenen J478012830 antama (26.11.2013 17:43) kommentti

se jäi kysymätä tuleeko siemenistä emokukan värisiä,vaikka sitten yhdeksän kuukauden päästä sen näkee tulee aivan raskausaika mieleen,mielenkiintoista kiitoksia paljon vastauksesta
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Syklaamin lisäys siemenistä on aika helppoa, mutta kärsivällisyyttä se vaatii; kylvöstä kukintaan voi kulua vuodenkin päivät. 

Liota siemeniä ennen kylvöä huoneenlämpöisessä vedessä noin 12 tuntia (pehmentää siemenkuoren). Huuhtele ja kylvä ravinteikkaaseen multaan tasaisin välein. Peitä siemenet ja kastele hyvin. Pidä pimeässä (peitä tarvittaessa valolta) ja viileässä (alle 16-21 astetta). VINKKI: Voit viedä kylvöastiat myös viileään talvetustilaan (kellariin, autotalliin tms.) tai sijoittaa puutarhan suojaisaan paikkaan (lumen alle) - ja voit kylvää loput siemenet vaikka puutarhaan!

Siementen itämiseen sisätiloissa kuluu 30-60 päivää; tarkasta tilanne säännöllisesti. Nosta taimettumisen jälkeen valoon. Kun lehtiä on 2-3 kpl/mukula, niin pienet mukulat voi koulia omiin ruukkuihinsa. Istuta entiseen syvyyteensä. Syklaami viihtyy viileässä paikassa ja pitävät säännöllisestä kastelusta ja lannoituksesta. Useimmat lajikkeet aloittavat kukintansa noin 9 kk kuluttua kylvöstä.Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / syklaami":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: