Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 13.6.2011 10:0

Kysymys: Suodatinkankaan sadevedenläpäisy

Huonekasvit

Olen laittanut pihalle mullan ja kuorikatteen väliin harmaata, maanrakennustöistä ylijäänyttä suodatinkangasta, johon olen istutettujen kasvien kohdille leikannut reilut reiät. Tänään kun tuli ensimmäiset sateet huomasin, että suodatinkangas on lähes vedenpitävä eli multa suodatinkankaan alla on kuivaa pitkästäkin sateesta huolimatta. Onko siis kaikkien istutusten (havuja, marjapensaita, katajia, vaahteroita, yms.) kannalta huono juttu, että koko multa-alue ei kastu kunnolla sateella? Ovatko kaikki suodatinkankaat tällaisia vedenpitäviä? Kasvien kohdilla siis kankaassa on reiluhkot reiät, josta kyllä kasvin ympärystän multa kastuu mutta olisiko parempi multa tulisi läpimäräksi vähän laajemmaltakin alueelta?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vedenläpäisevyys riippuu kankaan painosta; mitä painavampi kangas, sitä hitaammin vesi menee läpi. Vesi kuitenkin kulkeutuu kankaasta läpi. Merkittävää on myös kankaan alla olevan maan rakenne. Jos se on liian silttistä, vesi menee hyvin hitaasti läpi. Nyt ei kannata tehdä mitään. Odota ja seuraa kankaan käyttäytymistä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Suodatinkankaan sadevedenläpäisy":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Nurmikon pohjatyöt
Moi,Minulla olisi tarkoituksena istuttaa nurmikkoa takapihalle n. 25 m2:n alueelle. Kysymys liittyy lähinnä pohjatöihin. Maapohja on tiivistä savimaat...