Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 28.10.2016 21:6

Kysymys: sarracena

Huonekasvit

Hei. Mikä multa käy sarracenalle/tötterölehdelle? Ja miten talvehtiminen hoidetaan? Voiko tämä kasvi pärjätä ulkona penkissä talven yli?kyselee ?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lihansyöjäkasvi Sarracenia eli tötterölehti viihtyy kasvualustassa, jossa on hiekkaa ja lannoittamatonta turvetta 1:1. Myös luonnonturve/perliitti-seos tai pelkkä luonnonturve on ok. Veden pitää olla yön yli seisotettua hanavettä, tislattua vettä, järvivettä tai sadevettä. Aluslautasella saa aina olla hieman vettä. Kasvatus terraariossa tai sisätiloissa ahkerasti sumutellen. Kesäaikana menestyy kuitenkin myös ulkona. Kärpänen tai kaksi kuussa korvaa lannoituksen kesällä (normilannoittaminen ei tarpeen). Paljon valoa, mutta ei suoraa paahdetta.

Tötterölehti luokitellaan keskivaikeaksi kasvatettavaksi talvilepovaatimuksensa takia. Noin 3 kk ajan kasvia tulisi säilyttää varastossa, kellarissa tai vaikka jääkaapissa, missä lämpö ei laske alle + 5 asteen (talvisäilytys optimi +5 - 10 astetta). Kasvualusta ei saa kuivua, eikä olla liian märkänä, vaan tasaisen kosteana koko ajan. Mustuneet ja kuivuneet tötteröt kannattaa poistaa, etteivät ne homehdu. Jos saat säilytettyä talven yli, niin kasvi yleensä kukkii sen jälkeen. Kukat voi pölyttää ja siemeniä käyttää lisäykseen (vaativat kylmäkäsittelyn).

Ps. Voitko ottaa kuvan tötterölehdestäsi ja ladata sen kasvikorttiin? Käyttäjämme kiittäisivät kuvasta!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / sarracena":
Puutarha.net Vastaajat
Jäsenen J5385232012 antama (31.10.2016 13:2) kommentti

Kiitos vastauksestanne,olen siihen erittäin tyytyväinen.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: