Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 27.4.2016 16:13

Kysymys: rahapuun valkoisetpilkut

Huonekasvit

Rahapuussa on pieniä valkoisia pilkkuja, ilmestyi pian mullan vaihdon jälkeen (normaalia kukkamultaa) Aiemmin kasvit olleet hyväkuntoisia ja ovat edelleen lukuunottamatta noita pilkkuja, noin viisitoista sekä kaksikymmentä  senttimetriä korkeita pilkut ilmestyi lähes samaan aikaan joita lisääntynyt viellä jonkin verran mullan vaihdosta kulunut n. 2 viikkoa.Suzi

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Oletko kokeillut pyyhkiä pilkkuja vaikka kostealla pumpulipuikolla? Lähtevätkö? Esimerkiksi villakilpikirvat pitävät rahapuista... Toki pilkkujen aiheuttaja voi olla ihan niin harmittomia kuin pöly ja kalkki - tai kasvin oma vaha. Ei nimittäin ole mitenkään outoa, että rahapuun lehdet näyttävät pilkullisilta. Rahapuun lehtien huokoset kun ovat melko suuret ja ne keräävät helposti pölyä ja kalkkia. Kasvejasi näkemättä on vaikea sanoa tarkemmin mistä on kyse.

Lukaisepa Keskustelupalstan rahapuu -ketjua; ehkäpä asia selviää sitä kautta? Voit sinne laittaa myös kuvan ja kysellä muilta mielipiteitä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / rahapuun valkoisetpilkut":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Rahapuun suihkuttaminen
Suositteletteko rahapuun suihkuttamista?...