Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 26.12.2012 10:14

Kysymys: Pylvästyrakin juurruttaminen

Huonekasvit

Hei,

Pylvästyrakki jäi ulos syyssateisiin liiankin pitkään. Muuttui veteläksi osittain juuresta, mutta latva oli vielä kiinteän oloinen. Olen yrittänyt juurruttaa sitä kaktusmultaan, mutta huonolla menestyksellä. Leikkaupinnan olen antanut kuivua ennen multaan laittoa.

Mikähän menee vikaan? Varsi muuttuu veteläksi juuresta lähtien. Kokeiltu pikkukastelua tai kastelematta jättämistä, mutta samalla tavalla veltostuu.

Olisi vielä latvaa jäljellä ja olisi mukava saada se jo juurtumaankin...

Mitä puuttuu? Valoa, lämpöä tms..?

Kiitokset nopeista vastauksista!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Olet toiminut aivan oikein. Pylvästyräkkiä lisätään katkaisemalla se terveestä kohdasta ja antamalla leikkauspinnan kuivua pari päivää. Tämän jälkeen kasvi laitetaan melko kevyeen multaan ja pikkuhiljaa aloitetaan kastelu. Juurtuminen ja kasvuunlähtö tapahtuu kyllä todella hitaasti. Pistokkaan "veltostuminen" kertoo kuitenkin jostain vaivasta. Saattaa olla että koko kasvin rakenne vaurioitui jollain tapaa (esimerkiksi solurakenteet ovat voineet viileänä yönä rikkoutua) tai sitten kasviasi vaivaa jokin tauti. Toki nyt on kovin viileää, vetoisaa, pimeääkin... - mutta jos olet pitänyt pistokasta vedolta suojaisessa ja valoisassa paikassa, niin uskon syksyisen unohduksen olevan syy pistokkaan kuolemiseen. Voit vain laittaa uutta pistokasta juurtumaan ja toivoa parasta.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Pylvästyrakin juurruttaminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: