Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 7.3.2014 10:29

Kysymys: Puutuhkaa huonekasveille?

Huonekasvit

Hei,

Voiko puhdasta koivutuhkaa antaa myös huonekasveille lannoitukseen? Lähinnä mietin perhosorkideoja sekä kasvatuksessa olevia amarylliksiä ja hyasinttejä, mutta myös muita "perus"kasveja, esim. liuska-araliaa, peikonlehteä yms.
Mikähän olisi sopiva annostelu?
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Emme suosittele puuntuhkan käyttöä huonekasveilla, sillä sen kalkitseva vaikutus saattaa olla useimmille kasveille liian voimakas; moni kasvihan ottaa "nokkiinsa" jo kalkkipitoisesta hanavedestä. Esimerkiksi orkidean kasvualustan pH:n tulisi olla neutraalin tietnoilla tai vähän sen alle. Sen sijaan hiili on hyvä aine orkideoiden ruukuissa; tasaa kosteutta ja imee itseensä turhia suoloja. Hiilenpaloja voi siis niiden kasvualustaan lisätä ja miulummin tosiaan lehtipuusta.

Puutarhassa tuhkan käyttö -ja nimen omaan puhdas koivutuhka- on kyllä omiaan kalkitsemaan ja lannoittamaan kasvualustaa. Liikaa sitä ei kuitenkaan kannata sinnekään levittää.Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Puutuhkaa huonekasveille?":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Huonekasvien kasvilamput ??
                                               HEI...