Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 21.10.2016 17:21

Kysymys: Orkidean kukissa homepilkkuja

Huonekasvit

Sain tyttäreltäni Perhosorkidean jonka kukissa on aivan kuin homepilkkuja. Mitä hän on tehnyt väärin kukalle. Minulla on ollut kauan Orkideoita mutta ei ole koskaan tullut tälläistä vastaan. 

ORIVESI, Suomi
Puutarhanhoito, Orkideojen hoito ja käsityöt
Anna kaikkien kukkien kukkia
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Orkideayhdistyksen Oili Pentinsaaren mielestään kosteat olot voidaan jättää pois laskuista näiden pilkkujen aiheuttajana. Kenties kukkaan on osunut jokin sumute, jossa on itiöille sopivaa kasvualustaa. Onkohan noita pilkkuja muualla kasvissa, lehdissä tai muissa kukissa? Sumute voisi olla jotain ns. hoitoainetta, jota on hyvässä tarkoituksessa sumutettu kasviin, jotta "orkideasi voisi hyvin". 

Tuosta pitäisi selvitä poistamalla kukan ja huuhtelemalla kasvin huolellisesti kädenlämpöisessä vedessä. Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Orkidean kukissa homepilkkuja":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Orkidean tuholaiset
Hei.Ostin muutama päivä sitten Phalaenopsis-orkidean ja eilen huomasin että orkideassa on jokin tuholainen. No selviteltyäni asiaa tulin siihen tuloks...