Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 20.6.2017 21:22

Kysymys: Onko tämä hovipojan kaktus?

Huonekasvit

Mikä tämä on? Hovipojankaktus? Ei ole koskaan kukkinut, olen kasvattanut yhdestä pistokkaasta, noin 6 vuoden ajan.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Se näyttää tosiaan hovipojankaktukselta (Disocactus x hybridus 'Ackermannii') mutta voi toisaalta olla myös jokin muu D. phyllanthoides ja D. speciosus -lajikkeiden risteymä, jotka monesti sekoitetaan Disocactus ackermaniin. Lähilajikkeita on siis lukuisia ja ne erottaa toisistaan oikeastaan vain kukkiessaan. Toisaalta se voisi yhtä hyvin olla neidonhovikaktus (Nopalxochia phyllanthoides). Niiden kasvutapa on hyvin samanlainen.

Lehtikaktuksista voi lukea lisää mm. keskustelupalstalta ja laittaa kuvan kasvistasi vaikka sinne arvioitavaksi ja verrattavaksi. Laita vaikka lähikuva versoista.

Lehtikaktusten kukintaa aktivoi viileä talvetuspaikka - ja kesällä tietenkin tarvitaan runsaati valoa. Ne viihtyvät mainiosti kesän myös ulkona sateelta suojassa!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Onko tämä hovipojan kaktus?":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä kaktus?
Tietääkö kukaan minkä niminen kaktus tämä on....
Anopinjakkaran poikaset
Moro. Enpä oikein muualle pystynyt kirjoittamaan ni kysyn tässä. Vanha kaktus ja se kesällä kasvatti kylkeen monta pientä kaktusta. Luultava...
Mitähän kasveja mahtaa olla kyseessä?
Sain ystävältäni pienen alun huonossa kunnos.  Iskin sitten multaan ja alkanut vähän kasvaa mutta kun tietäisi mikä hää...