Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 18.11.2014 11:53

Kysymys: Oliivikilpikkä

Huonekasvit


Oliivipuuhuni ilmestyi viime kesänä ulkona oliivikilpikkää, miten saan sen tuhottua? Yksi leppäkerttu, joka asunut sisällä jo pari kuukautta, ei pysty sitä torjumaan. Miten saan leppäkertun pidettyä hengissä talven yli? Kasvin ostin kaksi vuotta sitten Plantagenista.Jäsenen porokasvipeukalo  antama (26.12.2014 17:27) kommentti

Hei,sama ongelma täälläkin ja olisin kiinnostunut kuulemaan, saitko kilpikän tainnutettua. Huomasin lehtien putoilevan marraskuussa, ja luulin valon puutteeksi. Viikko sitten kasvi oli täynnä noita pahuksen kilpiköitä, mutta omani ovat enemmänkin mustia kilpiköitä = black scale. Netissä annetaan ohjeita aineiden käyttöön, joita Suomesta ei saa...Itse ostin kasvini Kodin Terrasta, joten ilmeisesti niitä on ollut koko isojen oliivikasvien erässä.Tein kilpikästä ilmoituksen LUOMUKSEEN, koska se on ei-toivottu vieraslaji, ja ehkä sinunkin kannattaisi tehdä. 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Oliivikilpikkä ei kuulu kotimaisiin tuholaisiimme, joten toivottavasti pyrit hankkiutumaan siitä nopeasti eroon. Kokeilla kannattaa esimerkiksi Neudorffin valikoimiin kuuluvaa Spruzit-torjunta-ainetta. Suositeltavampaa olisi viedä koko kasvi tuholaisineen ulos pakkasella...

Leppäkertut eivät pärjää huonetilassa talvea vaikka ruokaa riittäisikin ja kyseessä olisi nuori yksilö (elinikä 1-2 vuotta). Huonelämpötila on niille aivan liian kuiva. sumuttelu voisi auttaa silti pitkittämään.Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Oliivikilpikkä":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: