Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 21.9.2018 17:37

Kysymys: Miten pelastan kahvipensaani?

Huonekasvit

Muutama viikko sitten näin marketissa kaksi kahvipensasta. Toisessa näkyi yhdessä lehdessä pieni ruskea pilkku, joten ostin molemmat.siltä varalta, että toinen kuolee. Nyt kuitenkin ruskeita, kuovia läikkiä on kummassakin. Mikä niitä mahtaa vaivata? Miten sitä pitäisi hoitaa, ettei se kuole?Olisin lisännyt kuvan, mutta Lisää kuva -painiketta painamalla ei tapahtunut mitään. Liittäminen ei myöskään toiminut CTRL + C, CTRL + V -toiminnolla.
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kahvipensas voi ruskistua epäsäännöllisestä kastelusta johtuvasta kuivahtamisesta (yleensä ruskistuvat kärjistä alkaen) tai esimerkiksi tuholaisista, kylmästä, ravinteiden puutteesta, kuivasta ilmasta - tai kalkista. Kahvipensas on kalkinkarttaja, joten ottaa helposti itseensä kalkkisella vedellä kastelusta tai sellaisella sumuttelusta; jopa kasvualusta saisi olla hapanta. Ruskeat läikät voivat toki olla myös polttovaurioita, jotka syntyvät kun aurinko pääsee paistamaan lehden pinnalle jääneeseen vesipisaraan.

Eli lämmin ja valoisa, ei paahteinen paikka, runsas ja tasainen kastelu kalkittomalla vedellä (pitää myös altakasteluruukusta) sekä ilmankosteuden nostaminen vesiastioilla ja sumuttelulla (ei suihkulla). Tarkista myös ettei mitään tuholaisia kasveissa näy. Toivottavasti kasvisi toipuu!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Miten pelastan kahvipensaani?":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: