Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 17.10.2021 18:50

Kysymys: Mikä avokadoa riivaa?

Huonekasvit

Hei!Olen kasvatellut useamman vuoden avokaadoa ja se onkin jo puolitoista metrinen puuntaimi, mutta nyt se taitaa harmi vaan kuolla. Aikaisemman kasvun puoleen väitän, että vettä, valoa ja lannoitetta pitäisi olla sopivasti, mutta siitä huolimatta lehdet kuivuvat, käpristyvät ja kuolevat oksa kerrallaan. Oireet alkoivat sen jälkeen kun vaihdon tuon kesällä suurempaan ruukkuun. Laitoin kyllä kiviä pohjalle. Veikkaan, että mullan mukana tuli öttiäisiä. Öttiäiset ovat vaaleita ja alle puolen millin mittaisia ja niitä on lehtien pinnoilla harvakseltaan. Suihkuttelin kasvia ensin mäntysuopaliuoksella ja sittemmin huonekasvi Raidilla, mutta aina tulevat takaisin. Mitähän ne ovat ja miten niistä pääsisi eroon? Vai teenkö jotain muuta väärin ja öttiäiset ovat vaan sattumalta paikalla? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mahdollisten tuholaisten torjuntaan tarvitaan useampi ruiskutus. Kasvissa voi olla aikuisten yksilöiden lisäksi muna-asteita, jotka voivat kuoriutua ruiskutuksen jälkeen ja näin kasvissa on uusi tuholaissukupolvi valmiina.
Kasvin huonovointisuuteen voi vaikuttaa myös ruukun koko. Liian isoon ruukkuun ei kannata kasvia kerralla vaihtaa, koska multa voi pysyä liian märkänä. Kerroit laittaneesi ruukun pohjalle kiviä, jotka toimivat salaojituksena. Umpinaisen ruukun kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana kastelun suhteen, ettei pohjalle kerry liikaa vettä,jolloin kasvin juuret voivat tukehtua. Näin syksyllä kasteluveden määrää voi vähentää, koska kasvit eivät kuluta talviaikana vettä niin paljon. Lannoituksena voi talviaikana käyttää mm.merilevää.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Mikä avokadoa riivaa?":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Avokadot kuivattavat ja tiputtavat lehtiään
Minulla on kaksi kuvissa näkyvää avokadoa, jotka olen viime keväänä idättänyt siemenistä...