Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 9.11.2014 15:17

Kysymys: LUMIKUNINGATTAREN PELASTAMINEN

Huonekasvit

Saisikohan lumikuningattereni apua? Lehdet ruskettuvat kärjestä ja mukulat näivettyvät. Onko mitään tehtävissä kasvin pelastamiseksi?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Lumikuningattaren tärkeimmät toiveet talvisaikaan ovat suuri ilmankosteus ja lepo. Varsimukuloiden nahistuminen kertoo juuri tästä talvilevon alkamisesta, mutta liiallista nahistumista voi välttää toistuvilla sumuttamisilla. Minkälaisissa oloissa kasvatat lumikuningatartasi? Suhteellinen ilmankosteus ei tavallisessa asuinhuoneistossa yleensä riitä, vaan sen olisi hyvä olla yli 60 %. Tämä onnistuu esimerkiksi kasvattamalla kasvia orkideakaapissa tai vedellä ja lecasoralla täytetyn vadin päällä, josta haihtuu vettä kasvin ympärille. Sopiva talvehtimislämpötila on 10–15 celsiusastetta, mutta se voi olla myös vähemmän. Lämpimämmässä kasvu jatkuu talven yli eikä kukintaa ole luvassa. Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / LUMIKUNINGATTAREN PELASTAMINEN":
Jäsenen J3433841930 antama (14.11.2014 16:55) kommentti

Kiitos vastauksesta. Kiikutan kuningattaren viileämpään paikkaan ja lisään sille kosteutta. Nyt se on ollut ruokahuoneen senkin päällä.
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: