Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 5.2.2013 12:30

Kysymys: limoviikunan leikkaaminen

Huonekasvit

Voiko limoviikunan latvan leikata poikki kun se kasvaa liikaa korkeutta?Juurruttaisin latvan uudeksi kasviksi. Olen kiertänyt heivoröisiä latvaoksia toisiinsa kasvin tukevoittamiseksi, mutta nyt yksinäinen latvaoksa roikkuu kun ei jaksa olla pystyssä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Limoviikunaa voi hyvin leikata tarpeen mukaan ja latvasta saa tosiaan mainiota lisäysmateriaalia. Paras leikkausajankohta on kasvukauden alussa, jolloin lisääntyvän valon myötä kasvikin alkaa taas heräilemään. Muista kuitenkin leikatessasi, että limoviikunan maitiaisneste voi aiheuttaa allergisen reaktion; ole siis varovainen ja pese kätesi hyvin leikkauksen jälkeen. Maitiaisneste sulkee leikkauspinnan ja sen valuminen loppuu leikkaushaavasta nopeasti. Monet kasvattajat katsovat kuitenkin tarpeelliseksi lopettaa valumisen heti paperin, syljen tai hiilen avulla. Juurrutettavassa pistokkaassa on hyvä olla mukana puutunutta vartta. Poista pistokkaasta alimmat lehdet ja anna pistokkaan olla vesilasissa puolisen tuntia ennen taimimultaan istuttamista. Voit myös juurruttaa pistokkaat vesilasissa ja istuttaa ne vasta myöhemmin. Ps. Limoviikunan varsia voi vaikka letittää!

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / limoviikunan leikkaaminen":
Jäsenen miltzz  antama (4.9.2023 5:39) kommentti

Hei, minua kiinnostaisi saako limoviikunaa ns. muotoiltua haluamaansa muotoon ja kuinka sellainen tulisi toteuttaa? Mistä tiedän myös, että mitkä oksat olisi hyvä karsia pois?

Jäsenen miltzz  antama (4.9.2023 5:39) kommentti

Hei, minua kiinnostaisi saako limoviikunaa ns. muotoiltua haluamaansa muotoon ja kuinka sellainen tulisi toteuttaa? Mistä tiedän myös, että mitkä oksat olisi hyvä karsia pois?


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vahingoittaako kevätleikkaus pikkutalvion kukintaa?
Hei!Milloin pikkutalvio leikataan?Talvio leviää niin runsaasti, että sitä on pakko leikata pois välillä. Niin se pysyy tuuheana ja siistin&#...
Vanhan kuusiaidan kaventaminen
Hei,Saimme kaupungilta kirjeen, että kuusiaitamme on liian leveä. Se oli pitkään leikkaamatta entisen asukkaan aikaan. Nyt olemme kahtena vuotena leik...
Pitkien tuijien leikkaaminen lyhyemmäksi
Meillä on pihassa tuija-aita, joka kuusi vuotta sitten muuttaessamme tähän oli harva ja melko huonokasvuinen - seassa kasvoi mm. vaahteraa ja m...