Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 13.3.2019 11:58

Kysymys: Korkeampi huonekasvi pienehköön asuntoon

Huonekasvit

Hei, 

olisin hankkimassa kerrostaloasuntooni isompaa viherkasvia, mutta niiden leveys mietityttää. Leveyssuunnassa tilaa ei ole kauheasti koska asunto ei ole kovin suuri. Kasvi tulisi nurkkaan. Ei suoraa valoa, mutta yleisesti huone on tosi valoisa. Olen miettinyt erilaisia palmuja, ne miellyttävät silmää runsaudellaan ja vehreydellään, mutta mietityttää kuinka paljon ne leveävät iän myötä. Vaikka kasvi kasvaa parimetriseksi, sen pitäisi mahtua suurinpiirtein metrin halkaisijaiseen ympyrään tai tulla vähän yli. Onko teillä antaa suosituksia? Olisiko joku palmu näihin sopiva? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valoisassakaan huoneessa ei juurikaan ole kasville hyödyllistä luonnonvaloa (etenkään talvella), ja vähemmässäkin valossa viihtyvä kasvi kääntyy herkästi kohti valonlähdettä. 

Oletko tutustunut Puutarha.netin Kasvikortistoon? Sieltä voit hakea myös huonekasveja erilaisiin olosuhteisiin.
Vähemmässä valossa viihtyviä, kapeahkona pysyvä on esimerkiksi pitkälehtiviikuna. Useimmat palmut vaativat jo melko runsasta hajavaloa viihtyäkseen - kuten myös murattiaralia ja siroliuska-aralia. Vaihtoehtoisesti voisi miettiä myös alaspäin roikkuvaa köynnöstä; muulinkultakorva viihtyy vähässäkin valossa ja hajavalossa viihtyviä köynnöksiä löytyy jo useampiakin. Kannattaa miettiä esimerkiksi kasvivalon hankintaa!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Korkeampi huonekasvi pienehköön asuntoon":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä huonekasvi kyseessä?
Eli mikä huonekasvi kuvassa on? Lehdet ovat paljon pienemmät kuin tulilatvassa,joten tulilatva se ei voi olla,kukintakin näyttä&au...
Mikä kasvi?
Hei! Mikä siis tämä huonekasvi? T. A.H....