Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 12.5.2014 12:44

Kysymys: Kiinanruusuongelmat

Huonekasvit

Hei!

Ostin kolme kiinanruusua. laiton ne imemään vettä tunniksi, kun olivat rutikuivia.
Yksi kuoli täysin, toisen ruukun toinen oksa kuoli ja yksi selvisi hengissä kokonaan.
Kun aloin tarkastella ruukkuja, huomsin, että lehtien alapinnoilla vipeltää pieniä, tummia
elukoita. Mitä ovat? millä hävitän? Minulla on Raidia ja joitan puikkoja varastossa aikasempien tuholaisten varalla.

terv. Kiinanruusufani


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kiinanruusuissasi on ilmeisesti siis kirvojakin. Aloita torjunta välittömästi ja pidä kasvit toistaiseksi erossa muista kasveistasi tarttumisriskin minimoimiseksi. Niin kirvat kuin punkitkin hävitetään tolupesulla - tai ainakin raid-käsittelyllä.

Laita ruukku muovipussiin ja sido pussi tiukasti kiinni (ettei vesi pääse multaan). Mene pesuhuoneeseen ja suihkuta koko kasvi huolellisesti laimennetulla toluvedellä (puutolua 0,2-0,3 dl litraan vettä) tai mäntysuopaliuoksella; lehdet myös alapinnoilta läpikotaisin. Uusi käsittely vaikkapa viikon kuluttua. Voit myös laittaa torjuntatikut ruukkuun. Tarkkaile kasvejasi ja pidä ilmankosteudesta huolta sumuttelemalla. Kirvoja voi myös nyppiä käsin pois.

Näin keväällä kiinanruusua kannattaa latvoa ja typistää myös muita versoja, jolloin kukintakin onnistuu paremmin.Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Kiinanruusuongelmat":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: