Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 19.6.2017 11:8

Kysymys: Kiinanruusun pistokkaassa reikiä

Huonekasvit

Leikkasin hontelon kiinanruusun poikki. Se on kunnossa ja työntää kauniisti uutta lehteä. Vedessä tiskipöydällä juurtumassa olevien pistokkaiden (em. latvaosa) lehdissä on kuvan mukaisia reikiä, ilmestyneet viikonlopun aikana. Ötököitä ei näy. Eikä ole kotieläimiäkään, tietääkseni. Heitän pistokkaat pois, mutta  mikähän niitä on syönyt? Pitäisikö muut kukat myrkyttää varmuudeksi ja jos, niin riittäisikö Tolu-vesi (vahvuus?) ? Kiitos etukäteen vastauksesta. 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valitettavasti emme osaa sanoa, mikä tuholainen on käynyt pistokkaitasi rouskuttamassa. Jäljet ovat kuitenkin sen verran kookkaita että varmasti olisit tuholaisen havainnut jos se yhä olisi ollut paikan päällä; mistään yleisimmistä huonekasvien tuholaisesta ei kyse ole ollut. Kenties joku pieni toukka, joka on jo tipahtanut viemäriin tiskipöydällä.
Periaatteessa olisit voinut vain reikäisen lehden poistaa ja istuttaa pistokkaan huoletta. Tämän jäljen perusteella emme usko erityistä syytä muiden kasvien myrkyttämiselle olevan; normaali tarkkailu ja hyvä hoito varmasti riittävät.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Kiinanruusun pistokkaassa reikiä":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kiinanruusun kukinta ja tuholaiset? Nuput tippuu?
Kiinanruusun kukinta ja tuholaiset? Lehdet rupesi lurpottamaan ja nuput tippumaan? Kiinanruusun lämpötila ja vaatimukset ? ...
Kiinanruusun lehdet kellastuvat
Sain keväällä kiinanruusun, jossa oli useita nuppuja. Puutarhalta meille muutettuaan se pudotti useita nuppujaan, mutta alkoi myös availla osaa niist&...
Nurmikolla pieniä kekoja
 viimekesänä tehdylle nurmikolle on nyt tullut pieniä reikiä joiden ympärillä on multaa....