Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 17.8.2015 9:25

Kysymys: Kastajaviiniköynnös

Huonekasvit

Sain sattumien kautta itselleni melko kookkaan, mutta hieman ränsistyneen kastajaviiniköynnöksen. Kasvi on melko harvinainen täällä Suomessa, joten mistään ei juurikaan löydy mitään tietoa Suomen kielellä kasviin liittyen. Millaisessa mullassa kasvi viihtyy? Voiko kasvia leikata? Jos kasvista leikkaa sivuhaarat lähteeko kasvi tekemään rungosta uusia oksia?

Katja 
Show must go on
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kastanjaviiniköynnös  (Tetrastigma voinierianum) sopii valoisaan ja tilavaan paikkaan; vaikkapa porraskaidetta pitkin kiipeämään. Kasvualustan suhteen ei ole vaatimuksia, mutta pitää runsaasta kastelusta kalkkipitoisella vedellä. Talvella nukempi kastelu ja pintamullan kuivahtaminen. Sumuteltava usein. Kasvuaikana käy tavallinen huoneenlämpö. Yöllä/talvella
viileys on hyväksi (kuten lähes kaikille huonekasveille). Tätä köynnöstä ovat myös akvaarioharrastajat käyttäneet, sillä se sopii myös vesiviljelyyn. Lisäksi se kuuluu myös allergia- ja astmaliiton hyväksymiin viherkasveihin!Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Kastajaviiniköynnös":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: