Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 5.6.2020 12:30

Kysymys: Kallani märkänee

Huonekasvit

Ostin kallan kotiin ja luin että se pitää auringosta ja että mullan tulisi olla kostea. Sijoitin kallan ikkunalaudalle lähelle aurinkoa mutta kasvin kukat kuolivat heti ja lehdet menivät keltaisiksi. Kun niitä nosti, olivat juuret märänneet. Olin kerennyt kokeilla välissä niukempaakin kastelua, mutta turhaan. Nyt ostin uuden kallan ja olen varovaisemmin laittanut vettä, sekä vaihtanut paikkaa. Vaikka edellisestä kastelusta on jo useampi päivä, nostin eilen yhden keltaisen lehden pois ja juuri oli märkä ja ruskea. Miten ihmeessä tuota kaveria kuuluu kastella, ja pitäisikö minun koittaa viedä se parvekkeelle? 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kallan ongelmat. Vie ihmeessä kalla parvekkeelle, ei kuitenkaan paahteisimpaan paikkaan. Kastele maltillisesti, pintamulta saa kuivahtaa. Tällainen keväällä juurakkona tai kukkivana ostettu kalla, kukittuaan kellastuu, kastelu lopetetaan ja lopulta juurakko siiretään lepoon viileään plmeään paikkaan. Loppusyksystä kun se osoittaa elonmerkkejä, ruukutetaan aloitetaan kastelu ja lannoitus, kukinnan pitäisi ajoittua kevääseen. Kuten kirjoitit aiempi yksilösi todellakin mätäni. Toivotaan että tämä näyttää parhaat puolensa. Komea kasvi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Kallani märkänee":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: