Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 20.4.2017 15:14

Kysymys: Kahvipensas

Huonekasvit

Antakaapas hieman vinkkejä kahvipensaan hoidosta ja leikkauksesta sekä lannoituksesta.

Huonekasvina nyt länsi-ikkunan puolella eli valoa saa kesällä paljon sekä lämpöä. Korkeus n.180 cm kukkii välillä, mutta niukanlaisesti pari marjaa nytkin valmistumassa, kukki n. puolivuotta sitten. Oksat ei haaroitu, lehdet kuivuvat kärjestä Asun kaupungissa

Etukäteen kiittäen

Espoo, 
Valokuvaaja
Vanhat lentokoneet,ruoanlaitto , hevoset vallan unohtui.
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kahvipensaasi on hyvinvoivan ja "ihan itsensä" näköinen. Myöskin olosuhteet vaikuttavat sille sopivilta. Huonekasvina arabiankahvi kasvaa 1-2 m korkeaksi, puumaiseksi pensaaksi. Hyvin hoidettuna se tuottaa ensimmäiset kahvipapunsa noin 5 vuoden jälkeen. Lehdenkärkien kuivuminen johtuu helposti hieman liian kuivasta huoneilmasta (varsinkin talviseen aikaan).

Arabiankahvi pitää valosta, mutta suorasta paahteesta se ei pidä. Huoneenlämpö on sille yleensä sopiva; matalia lämpötiloja sietää huonosti. Kesäaikaan kahvipensas pitää melko runsaastakin kastelusta sekä viikoittaisesta lannoituksesta. Tärkeintä on muistaa, ettei kahvipensas pidä kalkista; mullan tulee olla kalkitonta ja kastelu kalkittomalla vedellä jos mahdollista. Jos kahvipensas innostuu kasvamaan liian suureksi, niin kasvukauden aikana hapsottavia oksia voi leikata lyhyemmiksi. Uusien versojen lyhentäminen voisi pikkuisen innostaa sitä haarautumaankin.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Kahvipensas":
Puutarha.net Vastaajat
Jäsenen Vanhafotari antama (26.4.2017 14:59) kommentti

Kiitos vastauksesta.Täytynee metsästää jostakin kalkitonta multaa. Sadevettä en saa millään kerättyä ,mutta Brita suodattinkannun vedellä olen kastellut
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: