Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 20.6.2012 8:39

Kysymys: Hoya Micrantha /posliinikukan hoito

Huonekasvit

Olen keräillyt posliinikukkia ja niitä on nyt seitsemän erillaista. Viime kuukausien aikana on Micrantha alkanut pudottaa lehtiään tosin vain yhden kerrallaan.Lehteen ilmestyy ensin tumma läikkä tai kärki alkaa tummua ja sitten läikän ympärillä väri muuttuu vaaleaksi ja lehti kellastuu lopulta pudoten pois. Onko kyseessä jokin kasvitauti vaiko tuholainen.Lehtiin ilmestyy myös aika ajoin valkoisia pisteitä ikäänkuin pinnalle olisi tarttunut jokin rae tai kide.

Lohja, Suomi
Puuseppä EVP
Vain Elämää ei sen Enempää
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Posliinikukkien lehtikudoksessa esiintyvät valkeat pilkut ovat lajille ominaisia ja niitä esiintyy melko yleisesti. Uskoisin tuon kuvaamasi yksittäisten lehtien kellastumisen olevan ihan normaalia uusiutumista, mutta... muistathan etteivät hoyat oikein pidä siirtelystä eikä ulkoilusta? Posliinikukkien hoito Useimmat hoyat tulevat toimeen normaaleissa kotioloissa, lämpötilan ollessa 15-25 asteen välillä. Valoa saa ja pitää olla runsaasti, jos haluaa hoyan kukkivan. Jatkuvaa auringonpaahdetta hoya ei kestä, joten paras sijoituspaikka on itä- tai länsi-ikkuna. Hoyat pitävät myös säännöllisin väliajoin toistuvasta kevyestä sumuttelusta. Kukinnan aikana sumuttelusta voi pitää taukoa. Kukinta-aika kestää muutamista päivistä useaan kuukauteen lajista riippuen. Kuivuneita kukkia ei kannata poistaa(ettei silmukohta vaurioidu; kasvi kukkii nimittäin aina samasta kukkavarresta). Talvi on lepoaikaa, jolloin kasveja lannoitetaan ja kastellaan vähemmän. Yleensä hoya viihtyy tavallisessa, ilmavassa mullassa ja melko ahtaassa ruukussa (ei pidä ruukun vaihdosta). Tuholaisia esiintyy melko harvoin, mutta joskus kasvissa voi olla villakilpikirvoja tai juurituholaisia. Villakilpikirvat saa pois yleensä alkoholiin kastetulla pumpulipuikolla ja juurituholaisia voi torjua muutaman kerran vuodessa malationilla. Linkistä pääset katsomaan, mitä Keskustelupalstan posliinikukka-ketjussa puhutaan...

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Hoya Micrantha /posliinikukan hoito":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

posliinikukka
mistä sais ostaa-hankittua hoya pubicalyxin posliinikukan?...
Hoito-ohjeita kaktukselle
Hei! Ostin pienen kaktuksen nimeltä " Gymnocalucium mihanovichii" ja hoito-ohjeita kysyisin......
Joulukaktuksen hoito kukinnan aikana
Hei! Joulukaktuksen hoito-ohjeita kaipailisin...kukkii pian itäikkunalla....
Mikä viherkasvi?
Mikä viherkasvi on nimeltään? Hoito-ohjeet?...