Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2014 14:12

Kysymys: Camellia - talvihoito

Huonekasvit

Hei
Camellia Lady "Cambell" on ollut koko kesän puoliauringossa ja kasvattanut runsaasti
lehtiä. Nyt olen ottanut sen sisään ikkunalle, valoa on tietenkin vähemmän.
Odotan tietenkin miten kasvi käyttätyy talvisaikaan. Sen pitäisi kukkia marras-joulukuun
aikana. Miten kastelen ja lannoitan kasvia talvella????

Cammellia "Lady Cambell" on kuulema melko vaativa kasvi tai (puu)

Kiitos tiedoista: T.N.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kameliaa hoidetaan oikeastaan kuin atsaleaa. Se viihtyy talvella valoisassa, mutta viileässä paikassa. Mullan tulee olla hapahkoa ja vettä annetaan tarpeen mukaan (ei liikaa / ei liian vähän). Kesällä viihtyy parhaiten ulkona. Lannoitus kerran viikossa.

Kamelia on tosiaan melko vaativa kasvi ja sen kukintaan saattaminen aika haastavaa. Taitava kasvattaja voi tosin saada sen kukkimaan marraskuusta huhtikuulle saakka! Tärkeintä on tuo viileä (10-12 astetta, max 16 astetta) ja valoisa paikka. Lämpötilan tulee ehdottomasti pysyä tasaisena, eikä kasvia saa nuppuvaiheessa edes käännellä (pudottaa nuput herkästi). Kastelu hieman niukempaa kuin kesällä; mutta säännöllisesti. Lannoittaa ei tarvitse talvella ollenkaan.

Toivottavasti saat kameliasi pärjäämään yli talven - ja saat ainakin yhden, kauniin kukan ihailtavaksesi!Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Camellia - talvihoito":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: