Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 27.10.2016 12:1

Kysymys: Bonsaipuun uudelleen istuttaminen

Huonekasvit

Hei,Onko puu istutettu tarpeeksi syvälle kun juuret jäi noin pintaan vai olisiko niitä pitänyt leikata? Puu pudottaa todella runsaasti lehtiä maan vaihdon jälkeen. Vaihdoin mullasta kissanhiekka ja kookoskuitu seokseen. Kissanhiekka on vaihdon jälkeen ollut syvemmältäkin kosteaa kun pesin kissanhiekan ennen istuttamista. Kasvista irroittelin varovasti vanhan mullan pois. Kasvia olen kastellut kerran istutuksen jälkeen, istutuksesta on kulunut muutama päivä.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Bonsai istutetaan uudelleen muutaman vuoden välein. Tällöin vaihdetaan tai lisätään astiaan hiekansekaista multaa ja juuria typistetään noin kolmannes. Jos latvuksen ja juurten koko ei enää ole tasapainossa, tai kastelu ei tunnu riittävän niin bonsai istutetaan vasta silloin hieman suurempaan ruukkuun.

Bonsai ei pidä ympäristönmuutoksista ja jo paikkaa vaihdettaessa se voi pudottaa lehtensä. Se virkoaa kun kastelua vähennetään reilusti (lehdetön puu ei haihduta). Moni aloittelija sortuu bonsaikasvatuksessa liikakasteluun. Paras tapa kastella on upottaa kasvi veteen ruukkuineen 15 minuutiksi. Kesällä 1-2 viikossa ja talvella harvemmin. Kasteluiden välillä pinnan tulee kuivahtaa. Bonsai ei myöskään pidä vedosta tai lämpöpatterin hehkusta. Sisällä kannattaa myös sumutella ahkerasti. Talvella lämpötilan lasku ja kastelun vähentäminen auttavat selviytymään, mutta lehdistön harvenemiselta voi tuskin siltikään välttyä.

Ps. Keskustelupalstalla on oma bonsai -viestiketjunsa!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Bonsaipuun uudelleen istuttaminen":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: