Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 15.7.2020 15:19

Kysymys: Anopinkieli lisääntyy omaehtoisesti

Huonekasvit

Anopinkieleni viereen on alkanut kasvaa sille poikanen.

Olen sen viime vuonna ostanut yks.hlöltä pistokkaana ja vaihtanut tänä keväänä uuteen isompaan purkkiin.Miten se noin?  Saisiko tuon jotenkin irrotettua emostaan ja laitettua uuteen purkkiin?

Se on vahvasti kiinni paksulla varrella mullan alla.Mitä jos tuon varren katkaisee? Pitäisikö juurruttaa vedessä?

 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Anopinkieli.  Komea kasvi sinulla on siinä. Parhaiten poikasen irroittaminen sujuu ottamalla koko kasvi purkista ja irroitat varovasti poikasen ja istutat sen omaan purkkiinsa.Anopinkieltä voit lisätä myös pistokkaasta, ota noin 5cm paia lehteä ja istuta hiekansekaiseen multaan. Ennen irrotusoperaatiota kastele kasvi hyvin. Muutenhan anopinkieli on vaatimaton, vettä parin viikon välein ja kasvukaudella kastelulaannoitetta pari viikon välein Kasvukausi: maalis- syyskuu. Valoisa paikka, mutta ei suora auringopaiste. Pärjää hyvin huoneenlämmössä ja lehtien pyyhkiminen kostealla tekee hyvää.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Anopinkieli lisääntyy omaehtoisesti":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Ilmansuunnan merkitys.
Tämä kysymys koskee ilmansuuntia kun kasvattaa kukkia parvekkeella tai sisällä. (äskeisestä kysymyksestäni...
Mustaherukan tauti
Hei!  Mustaherukkoihimme on iskeytynyt outo tauti;  Jo vihreänä useisiin marjaryppäisiin ilmastyy savenharmaata  pintaan, joka marjojen kyps...