Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 30.1.2019 19:34

Kysymys: Aloe verasta

Huonekasvit

Kyselen kun minulla on laaja/leveä Aloe Vera ja nyt muutin uuteen asuntoon ja siellä sitten kun tavaroita siirretään ja etsitään paikkkaa kaikelle niin kuinkas olla, Aloe putosi ruukkuineen päivineen ylös alaisin lattialle, sillä seurauksella että 3 lehdistä irtosi ja multaa on lattialla enemmän kuin ruukussa ja siis nyt kysyisin voiko niitä irronneita juurruttaa uudelleen samaan ruukkuun vai miten kannattaa tehdä??

 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
No näinhän sitä häärätessä helposti saattaa käydä. Aloeta lisätään pääasiassa sivuversoista. Pistokkaista lisättäessä tulisi olla aloesta otettu pätkä vartta, jossa on useampi lehti. Yksittäisten lehtien juurruttamisesta ei meillä ole tarkempaa tietoa, mutta toki voit koettaa juurruttaa niitäkin; anna kuivahtaa vaikka viikonkin verran ja tökkää sitten pieneen ruukkuun, jonne olet sekoittanut kaktusmullasta ja hiekasta/kevytsorasta kasvualustan. Kastele varovasti ja peitä läpinäkyvällä pussilla kosteuden ylläpitämiseksi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Aloe verasta":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Aloe vera
Voiko aloe veran lehdestä tulevaa nestettä säilöä jollakin tavalla?...