Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 14.9.2015 0:14

Kysymys: Allergikolle huonekasveja

Huonekasvit

Kyselisin mitkä huonekasvit sopivat allergiselle/haju/homeyliherkälle ihmiselle?

Sellaisia kasveja jotka pystyisi kasvattamaan esim.ruukkusorassa/normaali sorassa, ettei multaa tarvis käyttää? Sopiiko ruukkusora (poltettu savi) allergiselle?

Kasvien tulisi poistaa ilmasta tehokkaasti kemikaaleja esim. formaldehydiä.

Lisäksi kasvit ei saisi olla myrkyllisiä, että sopivat lapsiperheeseen.

Löytyykö tällaisia huonekasveja? Pikkutaateli?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Allergisille sopivia, myrkyttömiä viherkasveja ovat esimerkiksi aaloe, kääpiöpalmu, muorinkukat, sulkasaniainen ja anopinkieli. Myös nukkumaija, -matti, timanttiananas sekä piileat ovat myrkyttömiä ja sopivat allergiakotiin.

Kosteassa mullassa voi tosiaan helposti elellä myös homeitiöitä. Tämän välttämiseksi voi kasvattaa kasveja mullan sijaan vesiviljelyssä kevytsorassa. Tällöin kasvin juurista poistetaan multa ja se istutetaan altakasteluruukkuun, jossa mullan sijasta onkin lecasoraa. Kastelu siis altakasteluna ja kasvukauden aikana silloin tälloin hieman ravinnetta.

Muistattehan myös, että kasvien pinnalle kertyvä pöly voi aiheuttaa oireita? Pitäkää siis niiden lehdet puhtaina säännöllisesti pyyhimällä.

Lue lisää allergiaa aiheuttavista huonekasveistaArvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Allergikolle huonekasveja":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

allergista reaktiota aiheuttavat huonekasvit
Mitä huonekasveja ei missään nimessä kannata laittaa ikkunalaudalle esim. koululuokkaan? Ei vaaraa että joku pistäisi suuhun mutta joistakin...
huonekasvien kasvattaminen hedelmien siemenistä
Hei, kysymykseni on hieman tyhmä, mutta haluaisin varmistaa asian kuitenkin. Itse kun en kasveista paljoa tiedä ja olen kiinnostunut kasvattamaan kasvej...