Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 23.9.2013 10:54

Kysymys: Virheellisten sähköasennusten korjaaminen

Hankkeen valmistelu


Olen ostanut vuosi sitten asunnon, johon olen teettämässä keittiöremonttia.

Katselmuksen yhteydessä kävi ilmi, että sähkötyöt edellisen keittiöremontin yhteydessä (entinen omistaja itse tehnyt) on tehty puutteellisesti/virheellisesti, ja mm. johtoja on katkaistu poikki ja tungettu sellaisenaan kaappien taakse piiloon. Yhdestä tällaisesta piiloviritelmästä tuli mojova sähköiskukin, joka antoi melkoisen tutinan.

Voinko vaatia sähkötöiden tekijää (myyjä itse) vastaamaan sähköjen saattamiseksi lailliselle tasolle? Vai onko taloyhtiö vaatimuksen oikea kohde? Vai pitääkö suostua itse maksumieheksi?
Kysymyksiä: 2 kpl
Jäsenen PetteP antama (24.9.2013 14:30) kommentti

Googlaa "tukes sähköasennusten turvallisuuspuutteet yhteystiedot"ja kysyt tuolta Tukesista miten pitäisi toimia tällaisessa tapauksessa.Raportoi sitten tänne mitä siellä sanoivat, on kiinnostava kysymys.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jännitteellisten johtojen kätkeminen kalusteiden sisälle on edesvastuutonta, ja siinä mielessä on hyvä edellyttää asennusten tekijä korjaamaan virheensä. Hän ei kuitenkaan voi korjausta tehdä, koska hänellä ei ole asennusoikeuksia. Mielestäni on sovittava myyjän kanssa sähköasentajan palkkaamisen korvauksista. Toisaalta kyse on kustannuksiltaan vähäisestä korjauksesta, ja sinun sijassasi ottaisin itse siihen varmasti ammattitaitoisen sähköasentajan. Entiselle omistajalle on syytä huomauttaa asiasta, vaikkei hän ehkä suostukaan maksamaan työtä. taloyhtiö ei ota osaa korjaukseen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Virheellisten sähköasennusten korjaaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: