Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 15.5.2013 7:58

Kysymys: Viemärin liitos vuotaa

Hankkeen valmistelu

Moi

Ylläkerrassa on suikkutila ja lattiakaivon ja viemäriputken liitos tihkuu vettä. Altapäin pääsee käsiksi liitoskohtaan. Lattian aukaisu ei tule kyllä ollenkaan mieleen. Jotenkin putki pitää saada tiiviiksi ulkoa päin. Onko jotain patentiratkaisua miten viemäriputken liitos kannattaa eristetään luotettavasti ulkopäin? Elastitinen liima, silikooni.....? Päälle ilmastointiteippiä?

Onko vuosien saatossa ollut eroja viemäriputken halkaisijoissa tai erilaisia tiivisteitä? Kun se viemäriputki, joka tuli lattiankaivoon, niin liitos ei tuntunut niin tiiviiltä kuin ne muut.

Tv Mara
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Muhvi on yläpuolelta halki tai tiiviste vuotaa. Katkaise harmaa putki sekä läheltä muhvia että noin 20 cm päästä siitä. Hae putkiliikkeestä samankokoista putkea pala ja liukumuhvia. Sahaa putkesta oikeanpituinen pätkä ja viistä kaikki sahatut pinnat raspilla vinoiksi. Laita liukumuhvit putkenpätkän päälle ja käytä riittävästi liukuainetta. Asenna putkenpätkä paikalleen ja siirrä liukumuhvit jatkosten kohdalle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Viemärin liitos vuotaa":
Jäsenen Mestari antama (15.5.2013 8:49) kommentti

Oliko siellä varmasti tiiviste?

Jäsenen JR454159223 antama (15.5.2013 9:21) kommentti

Otapa tikikuva näytiksi niin neuvotaan. Älä käytä mitään liimaa ja silikoonia sekä jeesusteippiä vähiten.

Jäsenen mara53 antama (15.5.2013 19:35) kommentti


Jäsenen mara53 antama (15.5.2013 19:44) kommentti

Alakerran huoneen katossa on nyt reikä halkaisijaltaan 200 mm. Mistä on kuva otettu. Kaivon liittämistä tein huolella ja yritin ainakin varmistaa, että tiiviste jää paikoilleen. Kiitoksia neuvoista jo etukäteen.Tv Mara

Jäsenen JR454159223 antama (15.5.2013 20:39) kommentti

Eipä siinä ilmeisesti muuta vaihtoehtoa ole kuin tiiviste ainakin osittain pois paikaltaan.
0) osta liukumuhvi, ei jatkomuhvi
1) katkaise harmaa putki noin 10 cm:n päästä muhvista
2)viistoa katkaisukohdan molemmat päät (esim. pikku rälläkkä oiva väline)
3)pukkaa likumuhvi harmaan putken päälle
4) pistä muhviputki paikalleen riittävän syvälle lattiakaivoon
5) liu'uta liukumuhvi liitoskohtaan
6) Käytä liukuainetta esim. pesuainetta

Onko sittenkään nyt lattiakaivo riittävän syvällä harmaassa putkessa ts. onko lattiakaivo vain tiivisteen huulilla, jolloin hieman harmaan putken siirto kaivoon päin korjannee tilanteen?

Jos ei mennyt "perille", niin kysy lisää.

Jäsenen savonhumu antama (15.5.2013 21:15) kommentti

Hyvät ohjeet edellisellä!!

Roska tiivisteen välissä on mahdollisuus vielä tuon lisäks ettei ole kaivon lähtö tarpeeks syvällä putkessa. Koitappa pyöräyttää hieman tuota putkee samalla kun tuuppaat sitä kaivoo kohti! Nyt olis sitten hyvä tietää mitä tuon suoran putkiosuuden perässä on ja miten on tuettu ettei korkkaa mikään liitos sieltäpäin ja aiheuta uutta vahinkoo! Eli kun liikuttelet tätä kaivonpuolen päätä niin hiljaa hyvää tulee ja ei mittään mahottomia määriä liikettä mihinkään suuntaan!

Jäsenen mara53 antama (15.5.2013 22:45) kommentti

Lisätietoa: Kysymyksessä on vanha viemäri, joka ei lähde irti toisesta päästä. Eikä pysty liikumaan mihinkään. Erittäin huolella olen puhdistanut putken, joten roskiakaan ei pitäisi olla tiivisteen välissä. Lattiakaivosta näkee, että lattiakaivo on ihan perillä viemäriputkessa. Tiivisteen on uusi. Eikä tiivistettäkään näkynyt saumakohdassa. On käynnyt mielessä, että esim. auton tarkoitettua ohutta kotelomassaa laittaa lattiakaivoin puolelta liitoskohdan täyteen. Tai poraa reijän harmaan putken tiivisteen kohdalle ja painaa siitä massaa liitoskohtaan. Ehkä onnistuu.

Jäsenen JR454159223 antama (15.5.2013 23:28) kommentti

Nyt on mielessäsi täyttä pashaa. No asiasihan on Sinun, ei minun!

Minulla ei ole rötgenkatsetta, mutta väitän, että joko harmaa ja musta eivät ole riittävän syvällä toisissaan tai tiiviste on "miten satttuu". Kuten sanottu ryssi miten ryssi, mutta oikotietä ei ole kuten olet unelmoinut. 

Jäsenen rakrak antama (16.5.2013 5:46) kommentti

Kaivo on väkisin väännetty paikalleen,näkee kuvastakin että  kaivo on suorassa ja putki lähtee silti viistosti sivulle. Välissä pitäisi olla vaikka pari 15 asteen kulmaa.
 

Jäsenen JR454159223 antama (16.5.2013 9:43) kommentti

Tuotapa kuva ei kerro, mutta jos on, niin silloin yksi riittää, mutta kuvasta pääteltynä kaato on perskaatoa.

Jäsenen kvkj antama (16.5.2013 9:44) kommentti

Älä sinne mitään massaa laita. putki poikki ja liukuholkki JR:n ohjenden mukaan. Ja reilusti liukuvoidetta!! Veikkaus on että kuvissa näkyvä liitos on tehty kuivana ja tiiviste on pois paikataan. Ei saa tehdä hommia kuivana ;)

Jäsenen sähkötesteri antama (16.5.2013 10:11) kommentti

Katkaise putki muhvista,pujota kumiputki päälle,vaikka höyrynkestävää,pane hyvää tiivisteliimaa väliin ja kiristä liitökset letkulemmareilla.

Jäsenen marksto antama (16.5.2013 18:23) kommentti

Ei lattiakaivon nysä niin pitkä ole, että ylettyisi ainakaan muhvin pohjaan asti. Tiivisteen huulelle asti varmaankin. Tee niinkuin JR...2223 neuvoo (5. viesti), niin se tulee asiallisesti korjattua.

Jäsenen rakrak antama (16.5.2013 20:6) kommentti

Käyttämällä useita käyriä saadaan liki portaaton säätö. Ota kuvasta suora linja vaikka paperin reunalla kaivon liitospään edestä kulmikkasta kohdasta. Sivuttaissiirtoa ei saa tehdä liitosta väkisin vääntämällä. Kaatokin kieltämättä näyttää menevän vikasuuntaan.

Jäsenen mara53 antama (17.5.2013 21:48) kommentti

Kiitoksia kaikille neuvoista ja kommenteista. Kuvasta ei varmaankaan pysty arvioimaan kallistuksia. Ne melkein oikeat, mutta kuitenkin oikeaan suuntaan. Homma on ratkennut. Tiiviste oli hyvin paikoillaan ja liukuvoidetta on käydetty asennusvaiheessa. Hankala tässä oli vähän putken katkaisu. Mistä johtui, en sitä vielä ole tutkailu tarkemmin. Kerron kun olen tutkailut.

Ps. olen tehnyt mutkihommia ja jopa saanut aikanaan koulutuksenkin siihen. Mutta tämän kaltaiset korjaukset olivat uutta. Aina on kaikki mennyt kerrasta putkeen. Nyt on kantapään kautta opittu korjaaminenkin.

Jäsenen ruosu antama (18.5.2013 11:1) kommentti

Tuota en tiennytkään että kahden sortin seppiä...? Pitää siis olla tarkkana jos tarttee jotakin nippeliä vaihtaa, että saa käsiinsä LVI-korjaajan EIKÄ asentajan, muuten ei homma siis onnistu...! Että ei opetettu putken katkaisua ja liukumuhvin asennusta...?


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: