Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 24.9.2013 16:55

Kysymys: verannan eristäminen sisäpuolelta

Hankkeen valmistelu

Hei. Minulla on tarkoitus lisäeristää kylmä veranta joka on n.7m2. Eristämiseen käytän spu-anselmi eristelevyä. Kolme seinistä on puurunkoisena rakennettu, ja rajoittuvat ulkoseiniksi. Villaa on vain 100mm. Yksi seinä on sisäpuolelle, lämpimälle puolelle rajoittuva, joka on hirsiseinä. Kysymys kuuluu että voiko spu-anselmi eristelevyä asentaa hirsiseinään verannan sisäpuolelle, vai pitääkö siihen laittaa vain ilmansulku paperi?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Uretaanilevyä ei voi asentaa hirsiseinän kylmälle puolelle, koska siitä saattaa aiheutua kosteusongelmia. levy asennetaan aina lämpimälle puolelle. Jos tarkoituksena on asentaa laudoitus hirsiseinän päälle, päin hirttä asennetaan tuulensuojapaperi, tuuletusrimat liukuvina ja sitten vaakalaudoitus.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / verannan eristäminen sisäpuolelta":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: