Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 28.1.2012 10:59

Kysymys: Vanhojen ikkunoiden energia hävikki!

Hankkeen valmistelu

Talossa -89 vuoden kolme lasiset ikkunat. Joiden pintalämpötila -22C PAKKASELLA +14.5 -+14 C, sisällä on +21.8C . Vaihdoin uudet ovet viime kesänä ja niissä on isot ikkunat , niiden lasien pintalämpötila on +18.5C . Ikkunoita on talossa :
Isoja 1.65m x 1.4m 3kpl
Pienempiä 1.65m x 1.2m 3kpl
0.9m x 0.5m 4kpl
1.2m x 1.4m 1kpl

Olisiko kuinka suuri rahallinen / kilowattia, säästö jos vaihtaa kaikki ikkunat! Ikkunat tulisivat parhaimmat mahdolliset ja hintaa tulisi noin 6000€ !Tietty ne oin joskus vaihdettava , mutta kiinnostaa tuo energia säästö yleensä ja asumis mukavuus!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuon ikäisen talon ikkunat ovat yleensä lämmöneristykseltään hyvät. Sitä osoittavat kertomasi lämpötilaerot. Ikkunoiden vaihtaminen tuottaa talossasi vähiten säästöä. Jos saat ikkunoiden vaihtamisella parannettua niiden lämmönläpäisyarvoa 0,6 W/m2K, ikkunoidesi tehontarve pienenee lämmityskaudella 30 W, joten säästät lämmityskaudessa enintään 200 euroa. Tietenkin laskelma on epätarkka, mutta suuntaa antava. Asumismukavuuteen ei synny muutosta, mikäli nykyiset ikkunat eivät hikoile kovalla pakkasella. Ikkunoiden vaihtaminen on tarkoituksenmukaista vasta, kun niissä on selviä rakenteellisia vaurioita, joita ei voi korjata.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Vanhojen ikkunoiden energia hävikki!":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: