Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 8.1.2014 12:2

Kysymys: Vanhat tiilet uuteen kotiin

Hankkeen valmistelu

Hei!

Tontiltamme on purettu vanha "mummon mökki" pois ja otin muurin ja piipun tiilet talteen, koska olivat ehjiä umpitiiliä.

Meitä kovasti kiehtoisi muurata vanhoista tiilistä uuden talomme takkaan ainakin ulkokuoret. Saisimme jätettyä jotain tontin historiasta elämään.

Mökissä oli selkeästi homekasvustoa, joka tuli esiin sitä purettaessa. Onko vaarana, että tästä johtuen saisimme riesaksemme uuteen kotiin sisäilmaongelmat, jos käytämme tiiliä, jotka ovat olleet kymmeniä vuosia tässä homeisessa mökissä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Vanhoja tiiliä voi käyttää, jos ne ovat ehjiä. Ehjän tiilen tunnistaa lyömällä siihen kevyesti vasaralla, jolloin se helähtää tai soi. Jos pelkäät tiilien sisältävän homekasvustoa, ne voi lämmittää lähelle 100 astetta. Niissä tuskin kuitenkaan on homekasvustoa.Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Vanhat tiilet uuteen kotiin":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Jättitatar
Mökin pihassa kasvaa jättitatar ja nyt kysymys kuuluukin että miten sitä leikataan näin talven jälkeen? Voiko pieniä uusi alkuja siirt&...
Viherraitamatti kellastuttaa lehtiensä kärkiä
Hei, minulla on tällainen kasvi, luultavasti viherraitamatti. Se on ollut minulla jo useita vuosia.Kesällä se oli hoidossa noin viisi viikkoa, ja elokuussa...
Kallani märkänee
Ostin kallan kotiin ja luin että se pitää auringosta ja että mullan tulisi olla kostea. Sijoitin kallan ikkunalaudalle lähell...